Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 27/09/2017

Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα έξι τουρκικά αεροσκάφη, στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς, προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα από τα έξι τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.
Όλα τα τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

[custom:google-ads]

Στο μεταξύ, σε παράνομες δεσμεύσεις μεγάλων περιοχών του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου που εμπίπτουν στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν και εθνικό εναέριο χώρο, έχει προχωρήσει η Τουρκία για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το liberal.gr με την NAVTEX 926/17 πραγματοποιούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου. 

Με την NAVTEX 917/17 δεσμεύεται η περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και νότια της Καρπάθου για ασκήσεις από 2-28 Σεπτεμβρίου.

Με την NAVTEX 927/17 δεσμεύεται επίσης για ασκήσεις στις 28 Σεπτεμβρίου η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. 

Επίσης, με την NAVTEX 938/17 πραγματοποιούνται ασκήσεις στις 28 Σεπτεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Άνδρου -Ικαρίας- Μυκόνου και τέλος με την NAVTEX 944/17 δεσμεύεται για τις 27 Σεπτεμβρίου η περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis