Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 28/04/2017

Η Ένωσή μας το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων μελών της, των οποίων ο/η σύζυγος είναι εκπαιδευτικός και ενώ αποσπώνται λόγω συνυπηρέτησης βάσει του Ν.2946/2001, συνεχίζουν να υφίστανται ταλαιπωρία καθώς ως τόπος συνυπηρέτησης μεταφράζεται ολόκληρος ο νομός και όχι ο Δήμος όπου εδρεύει η υπηρεσία του/της συζύγου. Αποτέλεσμα αυτής της άδικης κατ’ εμάς ερμηνείας πλέον της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας και των περιττών εξόδων στα οποία υποβάλλονται οι συνάδελφοί μας, είναι να δέχεται ένα σοβαρότατο πλήγμα ο θεσμός της οικογένειας.

   Οι σύζυγοι Καθηγητών ή Λεκτόρων ή Καθηγητών εφαρμογών ΑΕΙ που είναι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του άρθρου 44Α, παρ.12α του νόμου 4115/2013 έχουν ρυθμίσει αυτό το επίμαχο ζήτημα: 12. α) Η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄152), όπως τροποποιήθηκε από την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του ν. 3697/2008 (Α΄159) αντικαθίσταται ως εξής: «4. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι σύζυγοι καθηγητών ή λεκτόρων ή καθηγητών εφαρμογών ΑΕΙ, μπορούν με αίτηση τους να αποσπώνται, Κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας και για όσο χρόνο υπηρετεί ο / η σύζυγος καθηγητής ή λέκτορας ή καθηγητής εφαρμογών στα ΑΕΙ, σε αντίστοιχη εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου είναι η έδρα του Τμήματος ή Παραρτήματος του ΑΕΙ στο οποίο υπηρετεί ο / η σύζυγος τους».

   Η Ένωσή μας με στόχο την άρση αδικιών που συντελούνται προτείνει όπως η Ομοσπονδία μας αναλάβει ενεργό ρόλο αναθέτοντας σε επιτροπή την βελτίωση  του συγκεκριμένου νομοθετήματος αγγίζοντας όλες του τις πτυχές έτσι ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα παρερμηνείας και ταλαιπωρίας.

Συγκεκριμένα και ως αναφορά  το Άρθρο 21 του Ν.2946/2001, προτείνουμε την προσθήκη της παραγράφου «Ως περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγος νοείται ο Δήμος στον οποίο εδρεύει η Υπηρεσία του ένστολου και σε καμία περίπτωση σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων από αυτή. Για τα νησιά, ως περιοχή απόσπασης λόγω συνυπηρέτησης νοείται το ίδιο το νησί υπό την προϋπόθεση να πληρείται η ανωτέρω χιλιομετρική απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis