Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 11/06/2020

Συνωστισμός επικρατεί και σήμερα έξω από την υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη, όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κάποιοι φοράνε προστατευτική μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από τις 12 τα μεσάνυχτα μητέρες με τα παιδάκια τους είχαν πιάσει στασίδι έξω απότην υπηρεσία, ενώ από τις 05:30 τα ξημερώματα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 250 άτομα. Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη. 

Την Τετάρτη, βλέποντας σχολιάζοντας τις εικόνες έξω από την υπηρεσία Ασύλου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «Στην εικόνα που βλέπω ένας άνθρωπος μπορεί να κολλήσει και εκατό άτομα σήμερα».

Μηταράκης: 8 στους 10 δεν χρειάζεται να είναι στην ουρά

Στην υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επανέλαβα ότι 8 στους 10 όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην Κατεχάκη.

Όπως είπε και χθες στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, «Έχουμε δώσει παράταση, έχουμε εκδώσει ηλεκτρονικά όλες τις κάρτες υγείας, έτσι ώστε το 80% των ατόμων να μην χρειάζεται να βρίσκονται στην υπηρεσία. Κάθε μέρα από νωρίς είναι η αστυνομία εκεί. Έχουμε ενημερώσει σε όλες τις γλώσσες ότι οι υπηρεσίες έχουν γίνει αυτόματα, όπως και οι ανανεώσεις. Ξεκινάμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και την ψηφιακή μεταρρύθμιση, με την αυτοκαταγραφή ασύλου και την ψηφιακή διαδικασία, ώστε να μειώσουμε την ανάγκη της ανθρώπινης επαφής. Αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούλιο. Δεν χρειάζεται να είναι τόσος κόσμος εκεί, η κάρτα υγείας και η κάρτα διαμονής έχει παραταθεί».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis