Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:49 | 01/06/2020

Εν μέσω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, η ρωσο-συριακή στρατιωτική συνεργασία ενισχύεται μέσω νέων παραδόσεων και προμηθειών όπλων.

Το Σάββατο, η Αραβική Πολεμική Αεροπορία της Συρίας (SyAAF) παρέλαβε μια νέα παρτίδα αεροσκαφών MiG-29 που τροποποιήθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία πριν παραδοθούν στην αεροπορική βάση Hmeimim στη νοτιοδυτική Λατάκια.

Σύμφωνα με μια συριακή στρατιωτική πηγή, αυτά τα αεροπλάνα είναι πιο αποτελεσματικά από την προηγούμενη γενιά τους και προωθήθηκαν από τη βάση Hmeimim σε στρατιωτικά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

«Από την 1η Ιουνίου, οι Σύροι πιλότοι θα αρχίσουν να εκτελούν τις πτήσεις τους που έχουν προγραμματιστεί για αυτά τα αεροπλάνα στον συριακό εναέριο χώρο», ανέφερε η πηγή.

Όμως γιατί τώρα αυτή η ενίσχυση της στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών;

«Η φύση των συγκρούσεων και των πολέμων που συμβαίνουν στην περιοχή, καθώς και οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις απέναντι σε θέματα τρομοκρατίας και ενεργειακής ασφάλειας στον κόσμο απαιτούν από τους ηγέτες της Ρωσίας και της Συρίας να προχωρήσουν σε συντονισμό υψηλού επιπέδου, ο οποίος κατ’ αρχάς υποστηρίζει τον συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας και σε δεύτερο πλάνο παίρνει υπ’ όψη τον ανταγωνισμό των παγκόσμιων δυνάμεων που επιδιώκουν να ελέγξουν τις γραμμές μεταφοράς ισχύος και πλούτου», ανέφερε η πηγή.

«Από την άλλη πλευρά, η επιτάχυνση της συνεργασίας Ρωσίας-Συρίας σε αυτό το στάδιο δείχνει το επίπεδο των απειλών, των προκλήσεων και των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συγκεκριμένα στη Συρία, πράγμα που σημαίνει ότι η περιοχή απειλείται από περισσότερους κινδύνους κλιμάκωσης και όλες οι χώρες της περιοχής πρέπει να αυξήσουν το επίπεδο της απόδοσης, του συντονισμού και της στρατηγικής συνεργασίας στο πλαίσιο της επίτευξης γεωπολιτικών στόχων στην περιοχή και της αντιμετώπισης προκλήσεων», συνέχισε η ίδια πηγή.

«Αυτή η υποστήριξη όχι μόνο επιτυγχάνει μια ισορροπία αποτροπής, αλλά δίνει επίσης νέα προστιθέμενη αξία στην ικανότητα των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία και δίνει υπεροχή πυρός και ακρίβειας, αλλά και ευελιξία και ικανότητα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis