Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:30 | 12/10/2015
Σαρωτικά ήταν τα αποτελέσματα της μεγάλης χερσαίας επιχείρησης που ξεκίνησαν χτες από Ρώσους-Ιρανούς, Σύριους, Τσετσένους και Χεζμπολάχ με τον συριακό Στρατό να ανακοινώνει επίσημα πως απέκτησε τον έλεγχο σε Χάμα, Λαττάκεια και στο μεγαλύτερο μέρος στο Χαλέπι ενώ χιλιάδες τρομοκράτες πέρασαν τα σύνορα με Τουρκία για να γλιτώσουν.
 
Su-24/25/34, Mi-24, BM-30 Smerch (με βόμβες διασποράς), Tos-1, BM-27 Uragan, BM-21 Grad δημιούργησαν μια κόλαση πυρός για τους ισλαμιστές.
 
Εκτός όμως από τους άντρες, σε βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ειδική μονάδα οι "Σύριες Αμαζόνες" ρίχτηκαν στη μάχη ενώ με τιμές και μεγάλη συγκίνηση κηδεύτηκε χριστιανός μαχητής των NDF που πέθανε στη Χάμα.
 
Με αναπτερωμένο πλέον το ηθικό οι Σύριοι στρατιώτες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και φώναζαν "Ζήτω η Ρωσία και Ζήτω ο Β.Πούτιν"!
 
Ο Αρχηγός των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων σε επίσημη ενημέρωση του ανακοίνωση ότι ο Στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απέκτησαν τον έλεγχο στην ελεύθερη ζώνη στο Χαλέπι και σε 13 πόλεις και χωριά σε Χάμα και Λαττάκεια.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συριακός στρατός με την εναέρια κάλυψη και συγκεντρωμένα πυρά που εξαπέλυαν Mi-24, Su-24/25/34, πυροβολικό και πυραυλικές μονάδες έφεραν αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη Χάμα.
 
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Συρίας είπε ότι ο Στρατός ελέγχει τις πόλεις και χωριά Kafar Nabouda, Atshan, Qubeibat, Maarakaba, Oum Harten, Sekik, Tal Sekik, Tal al-Sakher, al-Bahsa στη βόρεια πλευρά της Χάμα.
 
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές στα σύνορα Χάμα και Ιντλίμπ κατέληξαν στην εξόντωση χιλιάδων τρομοκρατών, καταστράφηκαν οχήματα, αποθήκες πυρομαχικών σε al-Tamane’a, Sekik, και Tal Sekik, ενώ καταστράφηκαν πέντε οχήματα εξοπλισμένα με αμερικανικούς πυραύλους TOW στην Oum Harten.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις κατέστρεψαν διοικητικά κέντρα, αποθήκες οπλισμού σε Ma’aret al-Nu’man, Saraqeb, Haish, Muhambel, Tal Tera’I, ανατολικά και βόρεις της al-Tamane’a, δυτικά από το Sekik, νότια από Khan Sheikhoun, al-Latamneh, Habbit, και Kafar Nabouda, ενώ είκοσι οχήματα που μετέφραν τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά καταστράφηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού ανατολικά από το Tal Sekik.
 
Bόρεια της Λαττάκεια, ο Στρατός απέκτησε τον έλεγχο στις πόλεις Jub al-Ahmar και Kafar Delbe, επιπλέον από Katef Jouret al-Batikh και Ruwaiset Khandaq Jamo,και πρόσθεσε ότι ο Στρατός συνεχίζει την προέλαση του για να αποκτήσει τον έλεγχο και των νοτιοανατολικών προαστείων της Salma.
 
Ο Αρχηγός του Στρατού είπε επίσης, ότι καταστράφηκαν διοικητηκά κέντρα και "συγκεντρώσεις" τρομοκρατών σε Tal A’as, Ruwaiset al-Qubour, Sama και Melouhet Katef al-Ghadr στα περίχωρα της Λαττάκεια.
 
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ρωσική Πολεμική Αεροπορία, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 55 εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες και έπληξαν 53 στόχους του ISIS σε τέσσερις πόλεις της Συρίας. Καταστράφηκαν διοικητηκά κέντρα, στρατόπεδα εκπαίδευσης και σημεία μεταφοράς.
 
Su-24M, Su-34 μαζί με Su-25SM τα οποίαν λάμβαναν δεδομένα από drones βομβάρδισαν στόχους του ISIS σε Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χομς, Χάμα είπε ο εκπρόσωπος του ρωικού ΥΠΑΜ Igor Konashenkov.
 
Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν επτά διοικητικά κέντρα, έξι στρατόπεδα εκπαίδευσης, έξι αποθήκες οπλισμού και ένα καταφύγιο τρομοκρατών στη Salma κοντά στη Λαττάκεια.
 
Τα ρωσικά μαχητικά επιτέθηκαν σε 24 σημεία που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες ως καταφύγια και μαζί τους είχαν οπλισμό και οχήματα
 
"Την τελευταία ημέρα τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν μια αυτοκινητοπομπή τρομοκρατών, μια ομάδα όλμων και τρία υπόγεια καταφύγια" είπε ο Konashenkov.
 
Ένα Su-25  χρησιμοποιώντας δεδομένα και πληροφορίες από UAV βομβάρδισε στοιχεία όλμων στη Χάμα και εξαφάνισε τρία SUV που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές μαζί με όλμους και ένα φορτηγό με οπλισμό.
 
Επίσης στη Χάμα, ένα Su-24M χρησμιοποιώντας μία βόμβα KAB-500κατέστρεψε διοικητικό κέντρο του ISIS.
 
Η αυτοκινητοπομπή που καταστράφηκε κοντά στην πόλη Sukeyk βόρεια της Χάμα αποτελούταν από τρία βυτιοφόρα βενζίνης, ένα μεγάλο φορτηγό και δύο SUV με βαρύ πυροβολικό.
 
Μαχητικά Su-24M χτύπησαν σημείο μεταφοράς του ISIS στη Λαττάκεια με υψηλής εκρηκτικότητας βόμβες με αποτέλεσμα ολόκληρη η εγκατάσταση να ανατιναχτεί.
 
"Ο στόχος καταστράφηκε εντελώς" είπε ο Konashenkov.
 
Μια αεροπορική επιδρομή κοντά στο χωριό Al-Mastumah  στη Συρία κοντά στην Ιντίμπ κατέστρεψε εγκατάσταση του ISIS. Στη συγκεκριμένη συγκετρώνονταν ισλαμιστές που μεταφέροταν από άλλες χώρες στην Συρία.
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
11
 
 
 
 
 
 
 

 

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis