ΣΥΡΙΖΑ: "Να μη καταστραφούν έγγραφα ή στοιχεία του ΣΔΟΕ"

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ: "Να μη καταστραφούν έγγραφα ή στοιχεία του ΣΔΟΕ"
"Να μη γίνει χρήση της δυνατότητας καταστροφής εγγράφων ή στοιχείων του ΣΔΟΕ", ζητά με δήλωσή του ο κ. Δ. Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως η χρονική συγκυρία που δημοσιεύθηκε αντίστοιχο το ΦΕΚ, δημιουργεί προβληματισμό και ερωτηματικά.
 
Αναλυτικά, ο κ. Δ. Γελαλής αναφέρει στη δήλωσή του:
 
"Υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γ. Μαυραγάνη και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3498 στις 29-12-14, μεταβιβάζει στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα για «έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης».
 
Η χρονική συγκυρία που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με πιθανολογούμενη απομάκρυνση- εξαφάνιση δημοσίων εγγράφων-φακέλων, δημιουργεί προβληματισμό και ερωτηματικά.
 
Στο Σ.Δ.Ο.Ε. υπάρχουν φάκελοι και στοιχεία για υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος για σκάνδαλα όπως αυτά των Υποβρυχίων, για την λίστα Λαγκάρντ κλπ. Για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εθνικές εκλογές, ζητάμε να μη γίνει χρήση της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος κατά την προεκλογική περίοδο. Να μη γίνει σε καμιά περίπτωση καταστροφή εγγράφου ή στοιχείου του Σ.Δ.Ο.Ε., επειδή θα μπορούσε να δημιουργήσει εικόνα συγκάλυψης και ενοχής από την απερχόμενη κυβέρνηση. Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη βούληση να ολοκληρώσει όλες τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα με έσοδα από τη φοροδιαφυγή και να εγγυηθεί την διαφανή και αδιάβλητη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών".

Πηγή:defencenet.gr