ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ακατανόητη η κατάληψη στα γραφεία μας

ΕΝΝΙΑΩΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (ΒΛΕΠΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ)
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ακατανόητη η κατάληψη στα γραφεία μας

Πολιτικά ακατανόητη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου,  στην οποία προχώρησαν για αρκετές ώρες την Κυριακή ομάδες αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωσή του ο Π. Λάμπρου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

«Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα», σημειώνει, τονίζοντας πως ταυτόχρονα, στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή. 

Ο κ. Λάμπρου υπενθυμίζει, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων. 

Αναφερόμενος στη συμβολική κατάληψη στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζει πως «έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα» και τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι «το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη».

Πηγή:protothema.gr