Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 10/12/2014

 

Επαναβεβαίωσαν σήμερα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση με εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς τις προγραμματικές θέσεις της για κατάργηση επί της ουσίας των ΜΑΤ και διαχείριση των διαδηλωτών με εναλλακτικές αλλά μη διαγνωσμένες ακόμα μεθόδους αστυνόμευσης και αποτροπής βανδαλισμών, ενώ έκαναν κι ένα βήμα επιπλέον.

Κατέστησαν σαφές θα υπάρχει και η ατομική ευθύνη για κάθε κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που παρατηρείται, αφήνοντας να θεωρηθηθεί ή να εμηνευθεί ότι υπάρχει και είναι δεδομένη η συλλογική ευθύνη -που εκ των πραγμάτων είναι φασιστικής αντίληψης δόγμα-, προαναγγέλοντας έτσι παράλληλα μια ριζική αναμόρφωση του πειθαρχικού κανονισμού και του κώδικα δεοντολογίας, χωρίς πάντως να κάνουν την παραμικρή νύξη για το τί ακριβώς θα περιέχει. 

Διαβάστε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ:

"Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ),

Την Τρίτη 09-12-2014, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς, ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσος Μαυρόπουλος και μέλη του τμήματος, συναντήθηκε με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ),

Το ΄Δ.Σ. του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών που παραβρέθηκε στο σύνολό του, κατέθεσε τις προτάσεις του για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δομή, τη λειτουργία και τον προσανατολισμό του σώματος, την υποστήριξη και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ στα πλαίσια ενός σχεδιασμού ουσιαστικής αστυνόμευσης και άμεσης ανταπόκρισης στις κλήσεις των πολιτών, την εξαίρεση του ΤΕΑΠΑΣΑ από το ΕΤΕΑ, την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ και ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των αιτημάτων τους και τη συχνότερη συνεργασία σε θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Η Ομοσπονδία των Αποστράτων Αξιωματικών κατέθεσε τις προτάσεις της για την αλλαγή του προσανατολισμού της ΕΛ.ΑΣ., σε ένα σώμα που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και στις ανάγκες του και δεν θα χρησιμοποιείται για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και την εξυπηρέτηση κυβερνητικών σχεδιασμών σε βάρος του λαού. Το προεδρείο της ΠΟΑΑΣΑ δήλωσε την αντίθεση του στην επιχειρούμενη ενσωμάτωση του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου, κατέθεσε την πρότασή του για δημιουργία ενιαίου ταμείου σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ και δήλωσε ότι η αστυνομία ως θεσμός πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Το ΣΕΦΕΑΑ και η ΠΟΑΑΣΑ περιέγραψαν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν και κατήγγειλαν την επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του ΣΤΕ από την κυβέρνηση, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, τους βάζει απέναντι στην κοινωνία, αφού παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα οικονομικής τους αποκατάστασης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι, οι θέσεις του κόμματος για την απόφαση του ΣΤΕ είναι αυτές που εκφράστηκαν στη βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της και η ψήφος “παρών” ήταν για τη μεθόδευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μόνο το 50%. Η πρόταση για 6μηνη αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, βρίσκει σύμφωνο το ΣΥΡΙΖΑ και εξετάζεται από τα αρμόδια τμήματα, η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός ενιαίου ταμείου ΕΔ-ΣΑ, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναφέρθηκε σε κεντρικά σημεία του προγράμματος του για την ΕΛ.ΑΣ. και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, εξέφρασε την αντίθεσή της για τη χρησιμοποίηση της αστυνομίας στη διαρκώς εντεινόμενη καταστολή, την ανοχή της κυβέρνησης στον έλεγχο των αυξανόμενων περιστατικών υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος διαδηλωτών, η οποία ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές και τόνισε ότι πέρα από τις διαταγές που δίνονται για την άγρια καταστολή υπάρχει και η ατομική ευθύνη του κάθε αστυνομικού για τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες. Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει, μέσα και έξω από τη βουλή, την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους."

Το Γραφείο Τύπου 10-12-2014

 

http://www.bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis