Σφακιανάκης: «Τα τρόλια, όταν ήμουν στη Δίωξη, ήξερα τι να τα κάνω»

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ
Σφακιανάκης: «Τα τρόλια, όταν ήμουν στη Δίωξη, ήξερα τι να τα κάνω»

Σχεδόν αδύνατος είναι ο εντοπισμός, τουλάχιστον μέσω του Διαδικτύου, των δραστών που μόλυναν -όπως ισχυρίζονται- με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

“Πιστεύω ότι, αν έχουν πράξει όπως στο παρελθόν, είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να εντοπιστούν. Αν είναι μέσα από τα ανώνυμα δίκτυα, μέσω tor όπως τα λέμε στη γλώσσα μας, δυστυχώς οι έρευνες εκεί σταματάνε, διότι το tor είναι κάτι το ανώνυμο. Το 2013 είχαμε κάνει κάποιες έρευνες τότε, είχαμε φέρει κάποια αποτελέσματα, όμως στο Διαδίκτυο υπάρχουν και κάποια στεγανά. Όταν υπάρχει το στεγανό αυτό, καμία αστυνομία στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει κάτι” υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης σχετικά με την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, η οποία ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως όμως πρόσθεσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η αστυνομία μπορεί να φτάσει στα ίχνη των δραστών, αν αξιοποιήσει και τα στοιχεία που θα προκύψουν όχι μόνο από τον κυβερνοχώρο, αλλά και από την πραγματική ζωή: “Είναι μια απειλή που έχει “ποδάρια μακριά” και πάνω από όλα θέλει καλή έρευνα. Όλα εντοπίζονται όταν ανθρώπινο χέρι κάνει κάτι, αρκεί να είναι υπομονετικοί οι ερευνητές μέσα από τις έρευνες που θα γίνουν και στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή”.

Ο κ. Σφακιανάκης σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον οχετό των υβριστικών αναρτήσεων στο facebook, το twitter και άλλα social media, που ακολούθησε μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. “Τα τρόλια όταν ήμουν εγώ στη Δίωξη, ήξερα τι να τα κάνω. Όταν είχε πεθάνει από ένα δυνατό μπούλινγκ ο συγχωρεμένος ο Γιακουμάκης, είχαμε συλλάβει άτομα τα οποία είχαν υβρίσει χυδαία τον νεκρό. Ο νόμος δίνει δικαιώματα και στους εισαγγελείς και στους αστυνομικούς. Για εμένα θα πρέπει κάποιοι να ανασκουμπώσουν μανίκια και να πάρουν να διαβάσουν το νόμο, που γράφει πολύ καθαρά τι κάνουμε στις περιπτώσεις αυτές” ήταν το σχόλιο του πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ekriti.gr