Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 24/04/2017

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες επιθετικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», καθώς τα μέλη της ελληνικής μειονότητας καταγγέλλουν «ανθελληνικές πρακτικές» ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο Alpha σε ρεπορτάζ του, οι Έλληνες ομογενείς υποστηρίζουν πως μεγάλες εκτάσεις στην καρδιά των περιοχών της μειονότητας έχουν περάσει σε χέρια μουσουλμάνων. Ο υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας, κ. Μπελέρης, σχολίασε πως «η ρητορική του Έντι Ράμα είναι ενταγμένη σε ένα ανθελληνικό σχέδιο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ρητορική του Ερντογάν. Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις όσον αφορά την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στο περιουσιακό».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του himara.gr, Αλέξανδρος Ζιούλης, ανέφερε πως «τα παιχνίδια που κάνει με το Κόσοβο και με την “Μεγάλη Αλβανία” προσπαθούν να κρύψουν τα τρομερά προβλήματα που έχει η χώρα του». Ο ίδιος ο δημοσιογράφος μάλιστα είχε «θερμό» επεισόδιο με την ασφάλεια του πρωθυπουργού σε ομιλία του τελευταίου μετά από ερώτηση η οποία ανέφερε για τα σχέδια του πρωθυπουργού και χριστιανικούς ναούς.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis