Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:01 | 12/02/2015

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. ( Πανελλήνιας Ένωσης Ιπτάμενου ΠροσωπικούΣωμάτων Ασφαλείας & Δημόσιων Υπηρεσιών ).

"Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβ )έρνησης και ιδιαίτερα του

υπουργού Εθνικής Άμυνας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων,  περί άμεσης σύστασης της γνωστής Δ.Α.Υ.Κ.Ω. λέγοντας : ‘’Επιπλέον, προχωρούμε στη δημιουργία διοίκησης αεροπορικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, στην οποία θα υπαχθούν όλα τα μέσα δασοπυρόσβεσης, αεροδιακομιδών και έρευνας διάσωσης, με σκοπό την αυτονομία, την ευελιξία και τη χρηματοδότηση, ανεξάρτητα από τον αμυντικό σχεδιασμό και την ενισχυμένη χρησιμοποίηση κοινοτικών πόρων που διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς σε μη στρατιωτικούς φορείς’’ η Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. θα ήθελε να ενημερώσει επίσημα ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνει καμία ενέργεια, η οποία δεν θα βασίζεται στην νομιμότητα και στις αρχές της διοικητικής και επιχειρησιακής αυτονομίας των φορέων ( ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. Λ.Σ. Ε.Κ.Α.Β. Υ.Π.Α. ) του δημοσίου που διαθέτουν  ιπτάμενα μέσα. 

Μια κυβέρνηση που θέλει να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό χαρακτήρα θα πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει νόμιμα και να εφαρμόσει τον  Νόμο 4058 του 2012 άρθρο 26.  Στο πλαίσιο του υπάρχοντος νόμου μπορεί να ενταχτούν και τα ιπτάμενα μέσα του Ε.Κ.Α.Β. και της Υ.Π.Α. 

Η μόνη νομοθετική ρύθμιση που μπορεί να υπάρξει για καλύτερη και ποιο εύρυθμη λειτουργία όλων των δημοσίων ιπταμένων μέσων του δημοσίου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου είναι η σύσταση   ανεξάρτητου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων  ιπταμένων μέσων του δημοσίου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας."

 

Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis