Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 07/04/2016

Δύο εβδομάδες διορία προκειμένου να μετακινηθούν εθελοντικά στα κέντρα φιλοξενίας, έχουν δώσει οι ελληνικές αρχές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα πως εάν οι πρόσφυγες δεν φύγουν από μόνοι τους, τότε θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης. Η προειδοποίηση που εκδόθηκε σήμερα, επισημαίνει το Associated Press ήρθε μετά την άρνηση του ενός τρίτου των περίπου 52.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, να μεταφερθούν σε οργανωμένους χώρους παραμονής

Όπως σημειώνει το AP, στο λιμάνι του Πειραιά κυβερνητικοί αξιωματούχοι πέρασαν ώρες προσπαθώντας να πείσουν τους μετανάστες να μετακινηθούν με τη θέλησή τους σε έναν νέο καταυλισμό στη Βόρεια Ελλάδα, δείχνοντάς τους αεροφωτογραφίες του χώρου και εξηγώντας τους ποιες ανέσεις είναι διαθέσιμες. «Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες παραμένουν στον Πειραιά, μία περιοχή ζωτικής σημασίας για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι νέες κατασκηνώσεις έχουν καλές υποδομές και ότι οι άνθρωποι εκεί θα είναι σε θέση να συμπληρώσουν τις αιτήσεις ασύλου τους», δήλωσε στο πρακτορείο ένας από τους διερμηνείς που συμμετείχε στην ενημέρωση των προσφύγων στο λιμάνι, εξηγώντας ότι δεν θέλουν να μεταφερθούν σε αυτά επειδή «φοβούνται ότι θα αποκοπούν και ότι θα ξεμείνουν από λεφτά. Νιώθουν ασφαλείς αν βρίσκονται κοντά στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, πάντως, ένας Ιρανός μετανάστης δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιος ότι πρέπει να μετακινηθούν. «Είμαι στην Ελλάδα 19 μέρες. Πήγα δύο φορές στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά ήταν κλειστά. Τώρα είμαι πίσω», είπε ο μετανάστης, συμπληρώνοντας ότι θέλει να πάει στον αδερφό του στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis