Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:17 | 24/08/2015

Ένα όνειρο ετών, το οποίο πριν από καιρό φάνταζε άπιαστο λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να γίνει πράξη για το σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.

Μια σκέψη που ξεκίνησε από τη διεύθυνση και τους υπαλλήλους της φυλακής προχωρά σιγά αλλά σταθερά προς την υλοποίηση της, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες και η πολιτική αστάθεια που υπάρχει στη χώρα.

Το όραμα υπαλλήλων για τη δημιουργία ενός δημόσιου ΙΕΚ μέσα στη φυλακή με σκοπό την επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων, φαίνεται να είναι ικανό να πάρει σάρκα και οστά.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης αποτελεί τη μετεξέλιξη μιας πρώτης σκέψης που υπήρχε για τη δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

Ωστόσο, με γνώμονα ότι το πτυχίο ενός ΙΕΚ μπορεί να αποτελέσει ένα γερό «χαρτί» στο έξω κόσμο, ισχυρότερο από το απολυτήριο ενός γυμνασίου, οι προσπάθειες όλες επικεντρώθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Προσπάθειες που απέφεραν «καρπούς», αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης βλέπει με καλό μάτι την πρόταση που έχει γίνει, ενώ δεν έχει σταθεί μονάχα σε διαβεβαιώσεις προφορικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π», πριν από ενάμιση μήνα, πολιτικός μηχανικός από τη «Θέμις Κατασκευαστική» βρέθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, προκειμένου να δει από κοντά εάν πληροί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ΙΕΚ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να εξεταστεί αρχικά εάν υπάρχουν οι δυνατότητες για τη δημιουργία ΙΕΚ μέσα στη φυλακή.

Από τη διεύθυνση της φυλακής υπήρξε η διαβεβαίωση ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει στεγασμένος χώρος για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, ωστόσο, υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να κατασκευαστούν οι αίθουσες και τα εργαστήρια που χρειάζονται για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

http://www.prismanews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis