Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 12/09/2016

Η τελετή παράδοσης παραλαβής διοικητών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έγινε σε κλίμα “παγωμένο” όπως γράψαμε.

Διαβάζοντας ανάμεσα από τις γραμές  όσων είπαν ο απερχόμενος διοικητής αλλά και ο Α/ΓΕΝ προκύπτει ότι το κλίμα ήταν τόσο βαρύ που όσοι έλεγαν ότι υπήρχε πιθανότητα να μην αρχίσουν τα μαθήματα στη ΣΝΔ,δεν ήταν υπερβολικοί.

Ο απερχόμενος διοικητής Υποναύαρχος Β.Θεολογίτης  με τον δικό του τρόπο έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποβάλλει παραίτηση ,όπως ίσως κάποιοι θα ανέμεναν λογω της ξαφνικής παύσης του και της τοποθέτησής του σε μια θέση που δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αναβάθμιση.

“Η παύση είναι νότα που παίζει” είπε ,χρησιμοποιώντας τη μουσική ορολογία για να δηλώσει ότι συνεχίζει .

Από την άλλη πλευρά η ημερήσια διαταγή που διάβασε ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης,ήταν γραμμένη πάρα πολύ προσεκτικά.Είπε πολλά με τον τρόπο του:

•“Στον παραδίδοντα Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχο Βασίλειο Θεολογίτη ΠΝ, εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την προσπάθεια που κατέβαλλε, και του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα”. Προφανώς η προσπάθεια δεν κρίθηκε επιτυχημένη και γι΄ αυτό φθάσαμε στην αντικατάσταση.

•”Στο νέο Διοικητή αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιωματικούς και καθηγητές, προκειμένου αφενός μεν να ολοκληρωθεί ομαλά το εκπαιδευτικό έτος αφετέρου δε να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής”…Με απλά λόγια επιβεβαίωσε όσους έλεγαν ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές στη ΣΝΔ κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για την εύρυθμη λειτουργία της με το κλίμα που υπήρχε.

•”Ο ηγέτης οφείλει να εμπνέει τους υφισταμένους του και όλους τους εμπλεκόμενους για τον κοινό σκοπό, και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει κλίμα αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και συνεργασίας”.Το απόσπασμα αυτό πολλοί το ερμήνευσαν ως αιχμή για τον απερχόμενο διοικητή για τον “κάθετο” τρόπο με τον οποίο θέλησε να προχωρήσει σε αλλαγές,την ουσία των οποίων πρέπει να σημειώσουμε δεν αμφισβήτησε κανείς.

•”Τέλος είναι επιτακτική η προσαρμογή όλων, στους ιδιαίτερα περιορισμένους πόρους, ως επακόλουθο της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης”. Αυτό το τελευταίο μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει το άλλο “μέτωπο”,αυτό των καθηγητών της ΣΝΔ οι οποίοι θα πρέπει ίσως να προετοιμάζονται για αλλαγές στην εργασιακή τους σχέση.Από του χρόνου πια…

Όπως κι αν έχει το θέμα δεν ήταν διόλου ευχάριστο για το ΠΝ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis