Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:34 | 23/06/2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
I. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΘΗΝΩΝ


Ψυχοτεχνική Δοκιμασία
Α' ΕΠΙΤΡΟΠΗ

29-06-2015, ημέρα Δευτέρα: Ανδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Βορειοανατολικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλίας και Ηλείας.

30-06-2015, ημέρα Tpixn: Γυναίκες υποψήφιες:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Α ’ Δωδεκανήσου, Β' Δωδεκάνησου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας,
Ζακύνθου, Χανιών και Αιτωλίας.

01-07-2015, ημέρα Τετάρτη: Ανδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Ακαρνανίας, Αχαΐας Κυκλάδων και Α' και Β ’ Δωδεκανήσου.

02-07-2015, ημέρα Πέμπτη: Ανδρες υποψήφιοι των Διευθύνσεων Αστυνομίας:
Κορινθίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Χίου, Λακωνίας και Ευρυτανίας.

 

Β ’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

29-06-2015, ημέρα Δευτέρα: Ανδρες υποψήφιοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Αργολίδας και Ζακύνθου.

30-06-2015, ημέρα Τρίτη: Γυναίκες υποψήφιες:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Χίου και Ακαρνανίας.

 

01-07-2015, ημέρα Τετάρτη: Ανδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

02-07-2015, ημέρα Πέμπτη: Ανδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Αρκαδίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Σάμου και Χανιών.


II. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ψυχοτεχνική Δοκιμασία

Α' ΕΠΙΤΡΟΠΗ

29-06-2015, ημέρα Δευτέρα: Ανδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Καρδίτσας, Λάρισας, Κιλκίς και τα Α.Τ. Ευόσμου, Μενεμέ\?ης, Ωραιοκάστρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσ-νικης.

30-06-2015, ημέρα Τρίτη: Γυναίκες υποψήφιες:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Αλεξανδρούπολης, Αρτας, Γρεβενών, Δράμας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ορεστιάδας και Καστοριάς.

 

01-07-2015, ημέρα Τετάρτη: Άνδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Κέρκυρας και Ορεστιάδας.


02-07-2015, ημέρα Πέμπτη: Άνδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Μαγνησίας.

 

Β' ΕΠΙΤΡΟΠΗ

29-06-2015, ημέρα Δευτέρα: Άνδρες υποψήφιοι:
Της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, εκτός των Α.Τ. Ευόσμου, Μενεμένης και Ωραιοκάστρου.


30-06-2015, ημέρα Τρίτη : Γυναίκες υποψήφιες:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Καβάλας και Χαλκιδικής.

01-07-2015, ημέρα Τετάρτη: Άνδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Γρεβενών και Καβάλας.

02-07-2015, ημέρα Πέμπτη: Άνδρες υποψήφιοι:
Των Διευθύνσεων Αστυνομίας: Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων και Φλώρινας.


Ψυχοτεχνική Δοκιμασία

- Την 29-06-2015 ημέρα Δευτέρα (πρώτη ημέρα), οι υποψήφιοι θα παρουσιασθούν ενώπιον της αρμόδιας Ψυχοτεχνικής Επιτροπής για την ψυχοτεχνική τους εξέταση, όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο III.

 

Υγειονομικές εξετάσεις

- Οι υποψήφιοι που θα ολοκληρώσουν την ψυχοτεχνική εξέταση την 29-06-2015 (πρώτη ημέρα) στις Ψυχοτεχνικές Επιτροπές, θα παρουσιασθούν την 30-06-2015 ημέρα Τρίτη (δεύτερη ημέρα) για υγειονομικές εξετάσεις όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο III.

 

Αθλητικές Δοκιμασίες
 

Οι ως άνω υποψήφιοι που θα ολοκληρώσουν τ,ην υγειονομική εξέιαση την 30-06-2015 στις Υγειονομικές Επιτροπές Κατάταξης, θα παρουσιασθούν την 01-07-2015 ημέρα Τετάρτη (τρίτη ημέρα) για αθλητικές δοκιμασίες, όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο III κ.ο.κ.

 

III. ΤΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Οι υποψήφιοι, άνδρες και γυναίκες, που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές με έδρα την Αθήνα, οφείλουν την πρώτη ημέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων (ψυχοτεχνική δοκιμασία), να παρουσιαστούν, στην ψυχοτεχνική Επιτροπή που ορίζεται κατά το πρόγραμμα, στην Αστυνομική Ακαδημία, Α. Θρακομακεδόνων 101 - Αχαρνές και ώρα 07:30’.

Οι υποψήφιοι που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οφείλουν την πρώτη ημέρα των προκαταρκτικών τους
εξετάσεων (ψυχοτεχνική δοκιμασία) να παρουσιασθούν, την ώρα 07:30' στην Επιτροπή που ορίζεται κατά το πρόγραμμα, ως ακολούθως:
- Οι υποψήφιοι της Α' Ψυχοτεχνικής Επιτροπής, στο 23° Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης οδός Κασσάνδρου 17-19.
- Οι υποψήφιοι της Β' Ψυχοτεχνικής Επιτροπής στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης οδός Μοναστηριού 326.

2. Οι υποψήφιοι για τις υγειονομικές εξετάσεις, που πρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Αθηνών, να
προσέρχονται για εξέταση, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, Πειραιώς 153 Πετράλωνα, και ώρα 07:30’.
Οι υποψήφιοι ·για> τις υγειονομικές εξετάσεις, που πρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης
Θεσσαλονίκης, να προσέρχονται στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, οδός Μοναστηριού 326 και ώρα 07:30'.

3. Οι αθλητικές δοκιμασίες για όλους τους υποψήφιους θα αρχίζουν την 07:30' ώρα για μεν τους εξεταζόμενους στην Αθήνα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, για δε τους
εξεταζόμενους στη Θεσσαλονίκη στο το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής», οδός Θερμαϊκού με προέκταση 28Iis Οκτωβρίου ,περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.


4. Οι Επιτροπές Αθλητικών Δοκιμασιών θα λειτουργήσουν έως και το Σάββατο 04-07-2015.


IV. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ενιαίες και κοινές για τους υποψηφίους των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων και περιλαμβάνουν ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Για τις ως άνω εξετάσεις - δοκιμασίες έχουν συγκροτηθεί αντίστοιχες Επιτροπές
στην Αθήνα και οτη Θεσσαλονίκη.

2. Σε κάθε Επιτροπή έχει κατανεμηθεί κατά το δυνατό ίσος αριθμός υποψηφίων κατά Διεύθυνση Αστυνομίας.

Διευκρινίζεται ότι για την διευκόλυνση των υποψηφίων και λόγω του περιορισμένου χρόνου ολοκλήρωσης των εξετάσεων, έχουν συσταθεί δύο (2) Ψυχοιεχνικές και δύο (2) Αθλητικές Επιτροπές με ενδείξεις Άλφα (Α) και Βήτα(Β), οε Αθήνα και Θεοοαλονίκη αντίστοιχα, σας οποίες κατανέμονται οι υποψήφιοι για εξέταση σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα.

Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι που παρουσιάζονται στην Άλφα (Α) Ψυχοτεχνική Επιτροπή για εξέταση θα παρουσιάζονται στην Αλφα (Α) Αθλητική Επιτροπή για την αθλητική δοκιμασία. Το ίδιο ισχύει για τους υποψήφιους που παρουσιάζονται στη Βήτα (Β) Ψυχοτεχνική Επιτροπή, οι οποίοι, αντίστοιχα, θα παρουσιάζονται στη Βήτα (Β) Αθλητική Επιτροπή.

3. Κάθε υποψήφιος θα απασχολείται τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών του εξετάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές, ως εξής:

α) Την πρώτη ημέρα, θα υποβληθεί οε ψυχοτεχνική δοκιμασία,
β) Τη δεύτερη ημέρα, θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση (Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης),
γ) Την τρίτη ημέρα, θα υποβληθεί σε αθλητική δοκιμασία.

4. Οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουν μαζί τους απαραίτητος κάθε ημέρα εξέτασης, το δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το δελτίο εξεταζομένου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί για εξέταση.
Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι, κατά την ψυχοτεχνική δοκιμασία, οφείλουν να φέρουν μολύβι φάμπερ και γομολάστιχα, ενώ κατά την υγειονομική τους εξέιαση, το δελτίέΤ^υγειονομικής εξέτασης, συμπληρωμένο για όλες τις ειδικότητες που αναφέρονται σ’ αυτό και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής των γνωματευόντων ιατρών, από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου, καθώς και την ακτινογραφία θώρακος.
Για την αθλητική δοκιμασία, μπορούν να φέρουν κατάλληλη ενδυμασία.

5. Οι υποψήφιοι που θα αποτύχουν σε μία από τις προβλεπόμενες δοκιμασίες κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, δεν συνεχίζουν στις υπόλοιπες και θεωρούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων ότι δεν έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικά τους δελτίο τις Αστυνομικές Σχολές.

Υποψήφιοι, που δεν θα παρουσιασθούν ή θα διακόψουν σε οποιοδήποτε στάδιο των προκαταρκτικών εξετάσεων, δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής στις Αστυνομικές Σχολές κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και θεωρείται ότι δεν έχουν δηλώσει αυτές.

6. Επισημαίνεται ότι υποψήφιοι που προσκόμισαν ή θα προσκομίσουν στη Δ/νση Αστυνομίας που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, βεβαίωση από Στρατιωτική Σχολή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. VI της προκήρυξης (ε' σχετική), ότι κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ για την Ελληνική Αστυνομία, δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν τη διαδικασία

7. Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλλει αίτηση για την εισαγωγή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων ως αθλητές, δεν υποβάλλονται σε προκαταρκτικές εξετάσετς. Γι’ αυτούς εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή, όσον αφορά την υγειονομική τους εξέταση από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Αθηνών.

8. Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού κ.λ.π.» θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις τον μήνα Σεπτέμβριο στην Αθήνα, ύστερα αιιό σχετικό πρόγραμμα που θα εκδοθεΐ περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

9. Οι Δοκ. Αστυφύλακες, υποψήφιοι για τη Σχολή Αξιωματικών να παρουσιασθούν στις αρμόδιες Επιτροπές για τις προκαταρκτικές τους εξετάσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Δ/νσης Αστυνομίας όπου πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση. Τυχόν αλλαγές στη μηχανογραφική εφαρμογή να γίνουν με μέριμνα των προέδρων των Ψυχοτεχνικών Επιτροπών.
 

Τα στοιχεία των υποψηφίων Δοκίμων Αστυφυλάκων, κωδικός υποψηφίου, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, να καταχωρηθούν στις προβλεπόμενες
καταστάσεις και στη μηχανογραφική εφαρμογή «Πανελλήνιες Εξετάσεις» με μέριμνα της Ψυχοτεχνικής Επιτροπής και με την ένδειξη «Δόκιμος
Αστυφύλακας».

 

Οι Πρόεδροι των Αθλητικών Επιτροπών να χορηγήσουν στους Δοκ. Αστυφύλακες σχετικές βεβαιώσεις για την παρουσίαση ενώπιον τους και την
υποβολή τους σε αθλητικές δοκιμασίες.

 

10. Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας και όλα τα Αστυνομικά Τμιήμιατα, να αναρτήσουν άμεσα την παρούσα σε κατάλληλο εμιφανές μέρος των καταστημιάτων τους, προκειμιένου να ενημιερώνονται οι υποψήφιοι.

11. Η παρούσα να κοινοποιηθεί στους Προέδρους και τα Μέλη των Επιτροπών μέσω των Υπηρεσιών τους.

12. Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομιένων, η παρούσα θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομιίας στη διεύθυνση www.hellenicpolice.gr.
 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis