Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:19 | 18/07/2021

Τα τελευταία 24ωρα έχει απασχολήσει τις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και την τοπική κοινωνία της Κρήτης κυρίως, το θλιβερό συμβάν της επίθεσης που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου και αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Καρτσάκης Γεώργιος, μέσα στα γραφεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.

Λόγω του ότι  ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, η προσωπική αλλά και συνδικαλιστική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να μην τοποθετηθώ δημόσια επί του θέματος από τη στιγμή που πήρε τόση δημοσιότητα.

Καταρχήν είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε μορφή λεκτικής , πόσο άλλωστε σωματικής βίας, δεν εκφράζει ούτε τον κ. Καρτσάκη ο οποίος έχει δώσει τόσα χρόνια διαπιστευτήρια για το ήθος και την πραότητά του, ούτε εμένα, ούτε κανέναν υγιή σκεπτόμενο εκπρόσωπο αστυνομικών αλλά και το σύνολο των συναδέλφων μας.

Η συγκεκριμένη αναίτια και απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να απωθηθεί με βία από το γραφείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ο κ. Καρτσάκης και να πέσει στο έδαφος ακριβώς έξω από την είσοδο, με σοβαρό κίνδυνο να τραυματιστεί σοβαρά (ευτυχώς αποφεύχθηκε λόγω του ότι ο χλοοτάπητας ανέκοψε την σφοδρότητα της πτώσης ) με αιφνιδίασε αλλά και με σόκαρε και θέλω να πιστεύω και όλους τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων, πλην εμού, ήταν και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, άλλοι δύο Πρόεδροι Πρωτοβαθμίων αλλά και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι τρέξαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Προσωπικά απεχώρησα λίγα λεπτά μετά, μαζί με τον κ. Καρτσάκη προκειμένου να επιστρέψουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, με το αίσθημα του ανεπιθύμητου και του ηθικά θιγμένου, με έναν προβληματισμό αυτοκριτικής αν αυτός ο συνδικαλισμός εκφράζει τόσο εμάς όσο και τα μέλη που εκπροσωπούμε, και για το αν αξίζει να αφιερώνεις τόσο προσωπικό χρόνο σε βάρος της οικογένειάς σου προκειμένου να αναδείξεις και προσπαθήσεις να λύσεις προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων μας οι οποίοι από εμάς περιμένουν το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές επιβεβαιώνουν λόγια παλαιοτέρων που δυσκολευόμουν να πιστέψω μέχρι που τα διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, αλλά και αποτρέπουν σοβαρούς και ηθικούς συναδέλφους από το να ασχοληθούν με τα κοινά μας.

Από την άλλη μεριά τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες σε πεισμώνουν και σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις με αξιοπρέπεια, ηθικούς κανόνες και ανιδιοτέλεια με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο έρχεται απαλλαγμένο από παθογένειες του παρελθόντος, πιο σύγχρονο με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων, και όχι το προσωπικό, και αυτό θέλω να κρατήσουν όλοι οι νέοι συνάδελφοι που από χθες παρασυρόμενοι από το συμβάν έσπευσαν να καταδικάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του. Η απομόνωση και αποπομπή των παθογενειών είναι χρέος όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.  Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι που αξίζει να σας εκπροσωπούν. Τους γνωρίζετε από την υπηρεσιακή καθημερινότητά σας γι'αυτό στηρίξτε τους.   

Κλείνοντας θα σταθώ στα πιο καίρια σημεία που πρέπει να αποκομίσουμε από το καταδικαστέο αυτό συμβάν

-       Το γραφείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. είναι το σπίτι ΟΛΩΝ, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και πρέπει όσοι μπαίνουμε εκεί να νιώθουμε φιλόξενα και να απολαμβάνουμε τη φιλοξενία αυτή. Να είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες. Από τις διαφωνίες έχουν βγει τα καλύτερα συμπεράσματα.

-       Συγχαρητήρια στο κ. Καρτσάκη που παρά τις προκλήσεις διατήρησε την ψυχραιμία του, δεν απάντησε σε αυτές και διατήρησε το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του που όλοι γνωρίζουμε.

-       Το μέλος του Δ.Σ. που προέβη στην ενέργεια αυτή, και είμαι βέβαιος ότι ήδη την έχει μετανιώσει, να ζητήσει δημόσια συγνώμη, αφού η συγγνώμη που ζήτησε αμέσως μετά ήταν μετά από παρότρυνση του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και όχι δική του πρωτοβουλία, και είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος με την μεγάλη καρδιά θα την δεχθεί.

-       Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που ήταν παρών στο συμβάν, έχει χρέος να εφαρμόσει μέσω των οργάνων μας τον Κώδικα Δεοντολογίας στον οποίο πολλάκις και με στόμφο αναφέρθηκε κατά το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο, και να καταδικαστούν από όλους (Ομοσπονδία και Πρωτοβάθμια) ομόφωνα τέτοιες συμπεριφορές που υπονομεύουν την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΟΜΟΝΟΙΑ  που τόση ανάγκη έχει ο συνάδελφος και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να την εξασφαλίσουμε.

Με εκτίμηση,

ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis