Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:30 | 15/01/2015

 

Σε τροποποιήσεις των πινάκων των παθήσεων του Προεδρικού Διατάγματος 11/2014 για την κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά προχώρησε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κα Γεννηματά. 

Να σημειώσουμε ότι το Προεδρικό Διάταγμα 11/2014 αφορά άμεσα του υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών θα ισχύσει για τους φετινούς υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. 

Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα δέχθηκε, όπως αναφέραμε, κάποιες τροποποιήσεις. Για παράδειγμα μελετώντας τις αλλαγές εντοπίσαμε μικρή τροποποίηση σε ότι αφορά το Δείκτη Μάζας Σώματος για τις γυναίκες όπως αυτός αναφέρεται στο γενικό πίνακα παθήσεων. 

Στην Κατηγορία της σωματικής ικανότητας Ι1 εντάσσονται οι γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος 18-26 έναντι 18-25 που όριζε αρχικά το Προεδρικό Διάταγμα. Παραθέτουμε σε αντιπαραβολή τα δυο χωρία. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΔ11/2014

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Ι(1)

Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του

ύψους του/της σε μέτρα, όταν για μεν τους άνδρες βρίσκεται μεταξύ 19 και 27 Κg/m2, για δε τις γυναίκες, μεταξύ 18 και 25 Κg/m2

Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του

ύψους του/της σε μέτρα, όταν για μεν τους άνδρες βρίσκεται μεταξύ 19 και 27 Κg/m2, για δε τις γυναίκες, μεταξύ 18 και 26 Κg/m2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τη Σχολή Ικάρων εντοπίσαμε επίσης μια αλλαγή( μάλλον πρόκειται για αναδιατύπωση) που αφορά όμως όσους είναι ήδη μαθητές σε αυτή. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ

ΠΔ11/2014

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Α

Για τους μαθητές του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι όχι μικρότερη από 20/50,

 σε κάθε οφθαλμό διορθούμενη με γυαλιά σε 20/20 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει την μία (1)  διοπτρία (σφαιρικό ισοδύναμο).

Για τους μαθητές του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι όχι μικρότερη από 20/20,

κατά την αρχική ένταξη και εν συνεχεία (δηλ. Από το 1ο έως το 4ο έτος) σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση 20/50, διορθούμενη με γυαλιά σε 20/20 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμα−

λία να μην υπερβαίνει την μία (1) διοπτρία (σφαιρικό ισοδύναμο).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειώσουμε ότι παραμένει το χωρίο που αναφέρει ότι οι  υποψήφιοι/μαθητές του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος επέμβασης για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας (ακτινωτή κερατοτομή − RK, εμφύτευση ενδοφακών ή κερατοειδικών ενδοφακών  INTACS ή Laser (photorefractive keratectomy −PRK,laser insitu keratomileusis – LASIK, femtosecond laser σμίλευση, laser epithelial keratomileusis – LASEK και οποιαδήποτε μορφή διόρθωσης) ή για θεραπευτικούς λόγους (φωτοθεραπευτική κερατεκτομή – PTK) και διασύνδεση κολλαγόνου (Cornea Cross Linking). 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις τροποποιήσεις στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες. 

Σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας τάξεως το ΠΔ 11/2014 αναμένεται να εφαρμοστεί και για τις σχολές της Αστυνομίας. 

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis