Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:09 | 30/09/2015

Εκατοντάδες κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης και στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης έκοψε η Δημοτική Αστυνομία το Σεπτέμβριο με το ξεκίνημα της λειτουργίας της. Ειδικότερα από τις  7 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, βεβαιώθηκαν 785 παραβάσεις από τις οποίες οι 183 αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε σημεία που ελέγχει η Δημοτική Αστυνομία όπως λεωφορειόδρομοι, πεζοδρόμια κ.α., και 602 για στάθμευση οχημάτων σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς πληρωμή αντιτίμου.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο σε χώρο που είναι ελεγχόμενος χωρίς πληρωμή αντιτίμου ανέρχεται στα 40 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα 10 Ε εάν το πληρώσει ο παραβάτης σε 10 ημέρες και στα 20 Ε αν περάσει το όριο των 10 ημερών.  Οι υπόλοιπες παραβάσεις που βεβαιώνει η Δημοτική Αστυνομία επιφέρουν πρόστιμα μέχρι και 80 Ε, ποσό το  οποίο μειώνεται στο μισό εάν πληρωθεί τις πρώτες δέκα ημέρες. Επιπλέον η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να «καθαρίσει» την πόλη από τα μηχανάκια που σταθμεύουν παράνομα, σε επιχείρηση που θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Θα προηγηθεί ενημερωτική καμπάνια για τους πολίτες αλλά και όλους τους καταστηματάρχες.

Σημειώνεται ότι σε όλο το κέντρο της πόλης έχουν οριστεί και διαγραμμιστεί οι θέσεις για μηχανάκια και ποδήλατα, αλλά αυτές, καλύπτονται μόνο κατά 50%, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Πέγιος. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, οι πολίτες το γνωρίζουν και αν τελικά δεν συμμορφωθούν θα δουν τα μηχανάκια και τα ποδήλατά τους να τα παίρνει ο γερανός.

www.dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis