Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 13/05/2016

Πως έγιναν όμως όλα; Δυο υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών πήγαν για έλεγχο σε χρωματοπωλείο στη Νέα Σμύρνη. Ο έλεγχος έγινε αλλά όταν βγήκαν από το κατάστημα ο ένας από τους δυο, που είναι και υφιστάμενος του δράστη, είδε ότι είχε στα χέρια του έναν φάκελο. Όταν τον ρώτησε περί τίνος πρόκειται και ο άλλος προσπαθούσε να τον αποφύγει με υπεκφυγές, τότε ο ευσυνείδητος υπάλληλος κάλεσε του αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ..

Έτσι, ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε με έναν φάκελο με 3.000 ευρώ στα χέρια και συνελήφθη επί τόπου από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Τον φάκελο είχε δώσει στον υπάλληλο του υπουργείου ο λογιστής της επιχείρησης.

Και οι δυο συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μια επιπλέον λεπτομέρεια είναι ότι όταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατάλαβε ότι θα τον συλλάμβαναν και τον ίδιο, τότε εξαφανίστηκε. Έτσι, αναζητείται κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Ούτε ένα κρούσμα διαφθοράς είναι ανεκτό τονίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή το χθεσινό κρούσμα διαφθοράς στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής από υπάλληλο που μεταφέρθηκε πρόσφατα σε αυτή από το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δηλώνει ότι κανένα κρούσμα διαφθοράς δεν είναι ανεκτό.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι θα ενεργεί πάντοτε άμεσα, παρέχοντας κάθε σχετική πληροφορία και βοηθώντας τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των κρουσμάτων, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, όπου ο προϊστάμενος της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Σταύρος Θωμαδάκης, ενημέρωσε άμεσα την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis