Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:30 | 04/03/2017

Του Κώστα Καντούρη

Περίεργη υπόθεση που έχει εξελιχθεί στο εσωτερικό της πΓΔΜ με πρωταγωνιστή 30χρονο Σκοπιανό, ο οποίος συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική δικαιοσύνη. Ο συλληφθείς με διεθνές ένταλμα από τις σκοπιανές αρχές κατηγορείται για κατοχή μίας χειροβομβίδας και 800 γραμμαρίων μαριχουάνας στα Σκόπια, όμως ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι μέλος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και ότι διώκεται από υποστηρικτές του UCK και άλλων αλβανών εθνικιστών.

Ο 30χρονος Σκοπιανός ελέγχθηκε από αστυνομικούς στις 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Πυλαίας και συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι οι αρχές της πΓΔΜ τον αναζητούν, για να δικαστεί. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που συνόδευαν την ερυθρή αγγελία σύλληψής του, τον Ιούνιο του 2016 ακινητοποιήθηκε στην πόλη των Σκοπίων και σε έλεγχο που υποβλήθηκε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές βρέθηκε η χειροβομβίδα και τα ναρκωτικά.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι για ποιο λόγο δεν δικάστηκε και πώς αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, η ερυθρά αγγελία σε βάρος του ήταν ενεργοποιημένη, όμως όπως υποστήριξε ο ίδιος εισήλθε κανονικά στην Ελλάδα από το τελωνείο των Ευζώνων, δείχνοντας την ταυτότητά του. Την Τετάρτη ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, με βάση το αίτημα έκδοσης των Σκοπίων, και οι ελληνικές αρχές αναμένουν την αποστολή εγγράφων με αναλυτικές πληροφορίες, για να κριθεί η έκδοση. Μέχρι τότε κρατείται.

Οι μάχες με τον UCK

Ο 30χρονος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε πως είναι μέλος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας του, αποδέχεται το περιστατικό με τον έλεγχο και τον εντοπισμό της χειροβομβίδας, όμως αρνείται την ύπαρξη των ναρκωτικών και υποστηρίζει ότι «μου τα φύτεψαν». Σε αυτό το σημείο περιπλέκεται η υπόθεση, καθώς ο 30χρονος αναφέρει πως η χειροβομβίδα που βρέθηκε χρησιμοποιείται μόνο από τη συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία της χώρας του και λέει ότι γι’ αυτό την είχε μαζί του.

Το βασικό που ισχυρίζεται είναι πως έχει βρεθεί το στόχαστρο του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας του και του αρμόδιου για την ασφάλεια υφυπουργού, οι οποίοι είναι αλβανικής καταγωγής. «Με κυνηγούν επειδή πρωτοστάτησα στη μάχη με μέλη του UCK από το Κόσοβο, που είχαν μπει το 2015 στο Κουμάνοβο», φέρεται να έχει υποστηρίξει προφορικά. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές τις επόμενες ημέρες περιμένουν από τον κατηγορούμενο όλα τα έγγραφα που αφορούν τόσο τη συμμετοχή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όσο ειδικά στις επιχειρήσεις στο Κουμάνοβο που έγιναν τον Μάιο του 2015, μεταξύ των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της πΓΔΜ και αλβανών εθνικιστών, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οκτώ αστυνομικοί και 14 Αλβανοί.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis