Σύλληψη 40χρονου για εκβιασμό μέσω διαδικτύου

Σύλληψη άνδρα για εκβιασμό μέσω διαδικτύου
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Σύλληψη 40χρονου για εκβιασμό μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σε βάρος 40χρονου για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και παραβάσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία γυναίκας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 40χρονος κατείχε φωτογραφίες και βιντεοσκοπημενο υλικό με προσωπικές τους στιγμές το οποίο και είχε καταγράψει εν αγνοία της.

Μέρος του υλικού το είχε αποστείλει με απειλητικά μηνύματα στην ίδια, καθώς και σε φιλικά της πρόσωπα. Επιπλέον, ο 40χρονος την είχε ενημερώσει ότι κατείχε προσωπικές φωτογραφίες της ανήλικης κόρης της.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας και παραγγέλθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση του 40χρονου ως αποστολέα των επίμαχων μηνυμάτων.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν την 14-08-2015 το πρωί, έρευνα στο σπίτι του 40χρονου σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε μέρος του υλικού που κατείχε ο 40χρονος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.

http://www.kathimerini.gr