Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 10/06/2019

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Παντοκράτορα για την αστυνόμευση του Λαγανά. Η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και στην περιοχή έχει καταγραφεί ήδη ένας θάνατος Βρετανού τουρίστα που ενεπλάκη σε ένα επεισόδιο μεταξύ δύο συμπατριωτών του.

 

 

 

 

 

Μπορεί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπανικολάου, να χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μεμονωμένο» και πράγματι αν κάποιος δει το βίντεο του συμβάντος να συμφωνήσει πως ήταν «η κακή στιγμή» όμως  οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά πως στην περιοχή του Λαγανά τα ατυχήματα και οι συμπλοκές που συχνά αποβαίνουν μοιραίες, αποτελούν συχνότατο φαινόμενο.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως στην σύσκεψη δεν ακούσαμε τίποτα που δεν είχαμε ξανακούσει, πέρα από ευχολόγια και παραδοχές που όλοι γνωρίζουν αλλά το ερώτημα παραμένει αν κάποιος είναι  διατεθειμένος να συμβάλει για να αλλάξουν: ηχορύπανση, κράχτες, «γουρούνες», επιτήδειοι που κλέβουν τους τουρίστες, νοθευμένα ποτά και καταστήματα χωρίς άδειες τέθηκαν για ακόμη μια φορά στην συζήτηση.

Αυτό που επίσης για μια ακόμη φορά καταγράφηκε ήταν το γαϊτανάκι των ευθυνών: Από τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων στα μπαρ και τις εταιρείες, από τα μπαρ στα ξενοδοχεία, από τους ιδιοκτήτες μπαρ στις αρχές που δεν κάνουν ελέγχους και όλοι μαζί στην Πολιτεία που πράγματι διαχρονικά δεν έχει πράξει τίποτα για να δράσει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

Σημειώνεται πως την σύσκεψη συγκάλεσε η Αστυνομική Διεύθυνση με τον Περιφερειακό Διευθυντή να τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία από 1η Ιουνίου ξεκίνησε την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου αστυνόμευσης και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι σε αυτό το σχέδιο να υπάρχει και εποπτεία, ώστε να μη μείνει στα χαρτιά. Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Π. Πετσίνης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με επιπλέον προσωπικό ενώ έκανε γνωστό πως υπάρχουν ήδη περιπολίες από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα με 3 άτομα και από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 7 τα ξημερώματα με 4 άτομα.

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς και πάλι ανέδειξε τα προβλήματα που παρέλαβε πριν από 5 χρόνια αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή, σημειώνοντας πως ο τουρισμός πέρυσι κατέγραψε μια κατακόρυφη αύξηση που τώρα φθίνει, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε πως απαιτείται επί της ουσίας συνεργασία και αποφασιστικότητα καθώς τα προβλήματα δε δημιουργήθηκαν εν μια νυκτί.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά αλλά και υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία Χριστίνα Τετράδη έδωσε ένα πολιτικό στίγμα αποδίδοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να λύσει το πρόβλημα, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά Νταίζη Καψάσκη σημείωσε πως το τελευταίο περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεμονωμένο από την στιγμή που σχεδόν κάθε χρόνο χάνεται ανθρώπινη ζωή στο Λαγανά.

Οι τοποθετήσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο, με την προαναγγελία ελέγχων, την επισήμανση των προβλημάτων από την έλλειψη προσωπικού αλλά και το αίτημα στους ιδιώτες, επιχειρηματίες να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα.

Χαρακτηριστική ήταν η στιχομυθία μεταξύ της Προϊσταμένης του Τελωνείου Παναγιώτας Βαβάση που ανέφερε πως από τους ελέγχους της Υπηρεσίας  αποτυπώνεται ένα σοβαρό πρόβλημα με λαθραία ποτά αλλά όχι νοθευμένα και του ιδιοκτήτη μπαρ κ. Αν. Ζαδέ που κατήγγειλε πως τον πλησίασαν για να του προμηθεύσουν νοθευμένα ποτά. Τότε η Προϊσταμένη αναρωτήθηκε για ποιο λόγο υπάρχουν αναφορές γενικώς και αορίστως αλλά κανείς δεν κάνει καταγγελία ή δεν ενημερώνει την Υπηρεσία.

Μεταξύ των όσων καταγγέλθηκαν ήταν και η ρύπανση από ημερόπλοια στον κόλπο του Λαγανά, η λειτουργία καταστημάτων με άλλες άδειες από τις νόμιμες ενώ αίσθηση προκάλεσαν αναφορές πολίτη για αστυνομικούς που αντί να κάνουν περιπολίες  πίνουν καφέ.

Δείτε φωτογραφίας από την Σύσκεψη

ermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis