Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 16/02/2016

Τη δημιουργία ενός συμπαγούς μετώπου, το οποίο θα δημιουργήσει έναν κλοιό για τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, πιθανόν με το κλείσιμο των συνόρων τους, δρομολογούν οι κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και των Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε αυτά κράτη έχουν οριστικοποιήσει σύσκεψη των αρχηγών της αστυνομίας, στις 18 Φεβρουαρίου (Πέμπτη), στο Ζάγκρεμπ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο προσφυγικό και να αποφασίσουν τις λύσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Το κλείσιμο των συνόρων τους και η δημιουργία ενός μετώπου που θα περιορίσει την πρόσβαση των προσφύγων προς τα κράτη αυτά, δεν μπορεί να αποκλειστεί, παρ' ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, ότι δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια και την άρση της ζώνης Σένγκεν από τα ελληνοτουρκικά όρια.

Οι εξελίξεις φαίνεται να λαμβάνουν καταιγιστική ροή το επόμενο διάστημα, καθώς ήδη διεξάγονται κοινές περιπολίες στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη τοποθετήσει και δεύτερο συρμάτινο φράκτη κατά μήκος των συνόρων.

Η αστυνομία της Κροατίας ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Σερβία, ακολουθώντας την τακτική της Αυστρίας, η οποία επέβαλλε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της. Στόχος είναι ο καλύτερος  έλεγχος, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κροατικής αστυνομίας, την ίδια στιγμή που η Αυστρία, επιμένει ότι μία λύση στο ζήτημα μπορεί να βρεθεί με το κλείσιμο των συνόρων Σκοπίων – Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την Κροατία έχουν περάσει περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες από τον Σεπτέμβριο.

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis