Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:17 | 06/11/2016

Μια start-up από τη Silicon Valley αλλάζει τα δεδομένα της ασφάλειας παρουσιάζοντας ένα νέο σύστημα ασφάλειας που ενισχύει τους παραδοσιακούς συναγερμούς με drones.

Η Sunflower Labs, η οποία ειδικεύεται στις εφαρμογές μέσω κινητών άλλες εφαρμογές τεχνολογίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχεται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους και θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές στα μέσα του 2017. Η λύση που παρουσιάζει υπόσχεται να κρατήσει κάθε κίνδυνο και απειλή μακριά από το σπίτι.

Στο συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει ένα drone το οποίο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό συναγερμούς και στέλνει βίντεο στο smartphone του χρήστη, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος εάν το σπίτι του βρίσκεται σε κίνδυνο.

AdTech Ad

Το drone ανιχνεύει τις κινήσεις, τις δονήσεις και τους ήχους σε συνδυασμό με ένα σύστημα «έξυπνων» επίγειων φώτων. Το σύστημα συγκεντρώνει τα δεδομένα και τα αναλύει ώστε να διαχωρίσει τις δυνητικές «απειλές» ανάμεσα σε αυτοκίνητα, κατοικίδια ή ανθρώπους. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσδιορίσει το μέγεθος της ενόχλησης και κατά πόσο συνιστά απειλή. Για παράδειγμα, αναγνωρίζει πότε πλησιάζει το σπίτι ένας ντιλιβεράς ή ο ταχυδρόμος.

Όταν κάποιος πλησιάσει στην πόρτα του σπιτιού, η Sunflower Labs στέλνει ειδοποίηση ώθησης στο smartphone του πελάτη της και τον ρωτά εάν θέλει να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα. Εάν ο πελάτης απαντήσει θετικά, το drone φεύγει από τη βάση του και πετά προς την κατεύθυνση του «ύποπτου ατόμου» σε ύψος δέκα μέτρων. Θα στέκεται πάνω από το κεφάλι του μέχρι να λάβει εντολή να επιστρέψει στη θέση του. Η εφαρμογή (app) περιλαμβάνει και δυνατότητα ειδοποίησης της τοπικής αστυνομίας.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παραδοσιακά τα συστήματα ασφαλείας είναι οι λάθος συναγερμοί. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alex Pachikov εξηγεί ότι η καινοτομία του συγκεκριμένου συστήματος έγκειται στη διερεύνηση που γίνεται πρώτα μέσω του drone, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι υφίσταται απειλή και να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Οι απλοί συναγερμοί, τονίζει, ελέγχουν μόνο την είσοδο και την έξοδο από το κτήριο.

Το drone ζυγίζει περίπου ένα κιλό αλλά οι μηχανικοί της Sunflower Labs θέλουν να το μειώσουν στα 250 γραμμάρια πριν ξεκινήσουν την εμπορική του διάθεση. Το στοίχημα είναι μάλλον δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι περιλαμβάνει δύο κάμερες που καταγράφουν στοιχεία από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis