Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:45 | 16/03/2017

Ένας αστυνομικός σκύλος περιπολίας και ανεύρεσης ατόμων έσωσε κυριολεκτικά μία 85χρονη γυναίκα από την Ορεστιάδα.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης, που κατά πληροφορίες έχει προβλήματα υγείας, έχασε η οικογένειά της την Κυριακή 12 Μαρτίου. Διαπίστωσαν περίπου στις 3 το μεσημέρι ότι η γυναίκα δεν βρισκόταν στο σπίτι, στις 9 το βράδυ δήλωσαν την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Στις έρευνες της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ συνέδραμε από τις 23:00 ένας αστυνομικός σκύλος με το συνοδό του.
Το έργο της αναζήτησης δυσχέραινε αφενός το σκοτάδι, αφετέρου οι ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς δεν σταμάτησε η καταρρακτώδης βροχή στο πυκνόφυτο δάσος του χωριού Πετρωτό.

Ο αστυνομικός σκύλος με το συνοδό του συνέχισαν την αναζήτηση μέχρι τις 1:30 τα ξημερώματα, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.
Τη Δευτέρα από τις 6:30 το πρωί συνεχίστηκε η αναζήτηση της 85χρονης και περίπου δύο ώρες αργότερα εντοπίστηκε από τον αστυνομικό σκύλο σε μία χαράδρα βάθους τριών μέτρων.

Το δάσος στο οποίο χάθηκε η ηλικιωμένη απέχει μόλις 300 μέτρα από το χωριό, αλλά η πυκνή βλάστηση δεν επέτρεπε τον άμεσο εντοπισμό της.

Τελικά η γυναίκα βρέθηκε στη βουνοπλαγιά, με μερικούς μόνο μώλωπες, χωρίς κατάγματα ή κάποιον άλλο τραυματισμό, ενώ από θαύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν της επιτέθηκε κάποιο άγριο ζώο.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλε κάτοικος που συμμετείχε στις προσπάθειες αναζήτησης αποτυπώνεται η ανακούφιση όλων για το αίσιο τέλος, αν και τα εύσημα ανήκουν κυριολεκτικά στον αστυνομικό σκύλο και το συνοδό του…καθώς χωρίς τη συνεργασία ζώου και ανθρώπου μάλλον η άτυχη γυναίκα θα ήταν ακόμη στη χαράδρα.

Διαβάστε περισσότερα στο thessnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis