Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 08/09/2017

Αγωνιστικά ανοίγει η αυλαία της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης καθώς πραγματοποιείται πανελλαδική Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (Πλ. Δικαστηρίων) στη Θεσσαλονίκη.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες των Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα πραγματοποιούν οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, «οι Ομοσπονδίες μέσα από συλλογική δράση και τον προβληματισμό, αποφάσισαν να εκδηλώσουν την έντονη διαμαρτυρία όλων των ενστόλων, εξαιτίας της μη ικανοποίησης πάγιων και δίκαιων αιτημάτων μας, που
αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, την ασφάλεια του τόπου, την υπηρεσιακή και ατομική ζωή όλων των συναδέλφων μας».

«Ειδικότερα, η Κυβέρνηση, ενώ εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται προς τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που συντελέστηκαν με το 1ο και 2ο Μνημόνιο, ψήφισε πρόσφατα, με επονείδιστη διαδικασία, τις αντισυνταγματικές διατάξεις του ν.4472/2017, συνεχίζοντας τη μεροληπτική της πολιτική εις βάρος των αποδοχών μας. Δεν λαμβάνει ουσιαστική μέριμνα για την ενίσχυση των προϋπολογισμών λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αποσιωπάται (PSI), θεσμικές αλλαγές που άπτονται στην ενίσχυση με ένστολο προσωπικό – προσλήψεις,
συνταξιοδοτικών, φορολογικών, αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας μας, το δικαίωμα στην απεργία κ.λ.π», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο armynow.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis