Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:21 | 29/01/2015

 

Το… DNA των τάπερ του Λουτρακίου, πιστοποιεί σε απόλυτο βαθμό, ότι τα «δείγματα» βομβών προς την Αγγελική,κατασκευάστηκαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, το φθινόπωρο του 2014. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε ένα από τα τρία τάπερ, βρέθηκε γενετικό υλικό του Χρήστου Τσάκαλου, στην μονωτική ταινία σφραγίσματος του δοχείου, προκειμένου να κλειστεί αεροστεγώς και να διατηρηθεί η στερεότητα του εκρηκτικού μίγματος.


Οι… φακές βγήκαν βόμβες

Η πρόθεση κατασκευής τους μέσα στις φυλακές, προήλθε από την διαπίστωση ότιο Χριστόδουλος Ξηρός κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πρόσμιξης εκρηκτικών υλών, ακολούθησε «στραβά» τις οδηγίες με αποτέλεσμα αυτές να υγροποιηθούν και να «τρέχουν τα ζουμιά» όπως ανέφεραν στις ηλεκτρονικές σημειώσεις τους.

Τα επίμαχα τάπερ μπήκαν στις φυλακές γεμάτα με... φακές και βγήκαν... βόμβες, χωρίς κανένας σωφρονιστικός υπάλληλος να εντοπίσει ή να παρέμβει στην εξαγωγή τους. Ακόμη και η νιτρομεθανόλη πέρασε στις φυλακές σαν... ξύδι, εξαιτίας της ίδιας χρωματικής απόχρωσης.

Αυτές οι βόμβες, αποτέλεσαν τα «δείγματα» για την Αγγελική, η οποία με τις σημειώσεις της «συνταγής» τους, ξεκίνησε να κατασκευάζει δεκάδες από αυτές, που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου. Σε βοηθό της εξελίχθηκε ο 29χρονος από την Αλβανία, ένα από τα παλαμικά αποτυπώματα του οποίου βρέθηκε πάνω σε φούρνο μικροκυμάτων που χρησιμοποιήθηκε για το «ψήσιμο» της εκρηκτικής ύλης.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζοντας αυτή την απίστευτη λεπτομέρεια, μπήκαν στις φυλακές προκειμένου να εντοπίσουν τα ύποπτα επισκεπτήρια και τις βάρδιες των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τη διάρκειά τους. Ο αρμόδιος Εφέτης Ανακριτής δεν αποκλείεται να ασκήσει διώξεις σε βάρος τους για συμμετοχή σε προπαρασκευαστικές ενέργειες τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η δικηγόρος ισοβίτη

Στο μεταξύ ο κ. ανακριτής μετά τις αναφορές του Αλβανού Bujar M. ή «Τόνι» για τον ρόλο της 55χρονης συνηγόρου του έγκλειστου βαρυποινίτη Fabjo D, αναμένεται να την καλέσει προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν παράνομες ενέργειες της ακόμη και να της αποδώσει κατηγορίες. «Συναντήθηκα δύο φορές μαζί της, τη μια για να της δώσω ένα χαρτί και τη δεύτερη για να πάρω από αυτή το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Τη συνάντησα επίσης άλλες δύο φορές στον Κορυδαλλό μετά από επισκεπτήρια που είχε κάνει στον Fabjo D., ενώ μου υπενθύμισε να μην ξεχάσω να πάω σε ραντεβού που είχα κανονίσει με τη ‘Μαρία’ (σ.σ. την Αγγελική Σπυροπούλου)». Υπενθυμίζεται ότι ο Fabjo D. κρατείται στην Α΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου ανέπτυξε σχέσεις με το μέλος των «Πυρήνων» Χρήστο Τσάκαλο και σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είχε πει ότι τους βοηθούσε γιατί «είναι καλά παιδιά», ενώ κάτι γνώριζε για το σχέδιό τους.

«Αρχηγοί» οι ποινικοί

Η ποινική συνεργασία προήλθε μέσα από μία αλυσίδα «υποχρεώσεων» και «ανεκπλήρωτων επιταγών» από ποινικούς κρατούμενους προς τα αρχηγικά μέλη της Greek Mafia. Για παράδειγμα, ο ισοβίτης, Αλβανός κρατούμενος για δύο δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη, είχε «οφειλές» προς αυτά τα αρχηγικά μέλη, και του ζητήθηκε η παροχή βοήθειας στην Αγγελική.


Στα τελευταία στάδια εκδήλωσης του σχεδίου «Γοργοπόταμος», που είχε τοποθετηθεί χρονικά στα Χριστούγεννα, αλλά καθυστέρησε λόγω... ασυνεννοησίας, το «πρόσταγμα» των ενεργειών πέρασε στην Greek Mafia. Είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα, που ανέκυπταν από τη λειτουργία του Χριστόδουλου Ξηρού και υπό τον φόβο σύλληψής του, οι Πυρήνες είχαν κάνει λίγο πίσω στη συμμετοχή τους και λειτουργούσαν κάτω από τις εντολές των ποινικών. «Είναι… 1.000 φορές καλύτερα να δουλεύεις με ποινικούς. Είναι πιο συνεργάσιμοι και πιο αποτελεσματικοί» έγραφε σε ηλεκτρονική του σημείωση, ηγετικό φυλακισμένο μέλος των Πυρήνων.Εκείνος απευθύνθηκε στον «υπόχρεό» του, τον 29χρονο  Bujar Mema, που του είπε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο και να συναντήσει την κοπέλα που κρατά... εφημερίδα (συγκεκριμένο φύλλο). Τον υποχρέωσε να γίνει το «κουτάβι» της, να την βοηθήσει σε ότι θέλει. Όταν ο 29χρονος κατάλαβε τι συνέβαινε, ήταν πλέον αργά, καθώς πλέον είχε βουτήξει «στα βαθιά» και δύσκολα μπορούσε να κάνει πίσω. Ο ισοβίτης συμπατριώτης του από τον οποίο έπαιρνε εντολές, παραδέχθηκε σε τηλεοπτική τηλεφωνική του συνέντευξη ότι «βοηθούσε του Πυρήνες γιατί ήταν καλά παιδιά», ενώ ήξερε και τον λόγο της βοήθειας, δηλαδή τη σχεδιαζόμενη απόδραση.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν «διαταράξει την εμπιστοσύνη των ποινικών προς τους ‘ιδεολόγους’ τρομοκράτες και αντίστροφα» όπως αναφέρουν, ενώ αυτές οι αποκαλύψεις «αποδομούν τον ιδεολογικό ‘μανδύα’ των ενεργειών των Πυρήνων». «Πολύ δύσκολα θα τύχουν εξωτερικής απήχησης και βοήθειας οι Πυρήνες. Έχουν χάσει πλέον μεγάλο ποσοστό της αξιοπιστίας τους στον χώρο τους και στο μέλλον θα στραφούν περισσότερο προς το ποινικό κομμάτι» υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη. Παράλληλα, επισημαίνουν πως αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο χώρους θα οδηγήσει τις διωκτικές αρχές σε νέους ερευνητικούς δρόμους σε όλα τα επίπεδα.

Βόμβα 170 κιλών σε... κουνουπίδια 

Ο πρωτοποριακός τρόπος κωδικοποιημένης μεταφοράς οδηγιών και εντολών, μέσα από τις φυλακές προς τους «εξωτερικούς συνεργάτες» και κυρίως την Αγγελική Σπυροπούλου, αναδεικνύεται πλέον σε «αχίλλειο πτέρνα» της οργάνωσης. Τα περίπου 200 «γράμματα», που εντοπίστηκαν στις 3 κάρτες μνήμης, οι οποίες ήταν κρυμμένες μέσα σε... ταμπακιέρα στη γιάφκα του Λουτρακίου, περικλείουν έναν απίστευτο όγκο αρχείου εντολών και σχεδιασμού ενεργειών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Για παράδειγμα προκύπτει από αυτές, ότι στο λευκό κλειστό φορτηγάκι που είχε κλαπεί από... γραφείο κηδειών, και θα χρησιμοποιείτο ως φορέας της μεγα-βόμβας, θα τοποθετούνταν εξωτερικά λογότυπα που θα το εμφάνιζαν ως όχημα παραγωγού... λαϊκών αγορών. Στη γιάφκα του Λουτρακίου βρέθηκε μεγάλος όγκος από... κουνουπίδια και ζαρζαβατικά.

Τα οπωροκηπευτικά προϊόντα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα τοποθετούνταν πάνω από την υπερ-βόμβα και στο εσωτερικό του κλειστού φορτηγού, για την αποφυγή κάποιου τυχαίου αστυνομικού ελέγχου ή την καθυστέρηση αστυνομικών ερευνών στην περίπτωση εντοπισμού του κατά την στάθμευση-ακινητοποίησή του έξω από τους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού. Στο μεταξύ και το ασημί τζιπ KIA SORENTO, που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος Αλβανός «βοηθός» της Αγγελικής, και εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι, θα μετατρεπόταν σε... αστυνομικό όχημα με φάρο!

Θα «γάζωναν» τη ΓΑΔΑ

Από αυτό το πλούσιο ηλεκτρονικό αρχείο προκύπτει και η αλλαγή της «μετάδοσης» πληροφοριών και εντολών των «μέσα με τους έξω», η οποία αρχικά γινόταν με την αλλαγή γραπτών σημειωμάτων κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίων ή της δίκης. Μέσω αυτών οργανώνονταν τρομοκρατικές επιθέσεις και ο σχεδιασμός απόδρασης άλλοτε με... ελικόπτερο και τελευταία, αιματηρά με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, πολεμικά καλάσνικοφ και αντιαρματικά RPG.


Ο «εκτελεστής» του σχεδίου... γαζώματος της ΓΑΔΑ, έχει προσαχθεί και συλληφθεί τουλάχιστον 3-4 φορές για περιφερειακές ενέργειες που σχετίζονται με τρομοκρατική δράση.Αρχές καλοκαιριού 2013, ηγετικό μέλος των Πυρήνων, δέχθηκε επισκεπτήριο στις φυλακές, από άτομο στο οποίο έδωσε ένα τέτοιο χειρόγραφο σημείωμα. Ο επισκέπτης-ταχυδρόμος και ο συνοδηγός του, φεύγοντας αφού διάβασαν το σημείωμα μέσα σε αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους πέταξαν από τα παράθυρα σαν «χαρτοπόλεμο» το συγκεκριμένο σημείωμα. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που τους ακολουθούσαν μάζεψαν τα κομμάτια του σημειώματοςΜετά από 10 ημέρες σχημάτισαν το «πάζλ». Περιείχε τον σχεδιασμό επίθεσης με πολεμικά καλάσνικοφ, τον Ιούλιο του 2013, γαζώνοντας το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής! Το συγκεκριμένο σχέδιο φαίνεται να «κάηκε» μετά από τη ένοπλη συμπλοκή τριών αλλοδαπών με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το ίδιο χρονικό διάστημα, πίσω από το Εφετείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια προσπάθειάς τους να «αρπάξουν» συνεργό τους, που είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ,  μέσα από το δικαστικό μέγαρο.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis