Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:15 | 16/10/2015

Η συμμορία των «υπαλλήλων της ΔΕΗ», που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος δεκάδων ηλικιωμένων ζευγαριών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε χθες, από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε καταυλισμούς Ρομά της πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 23 άτομα, για τα οποία προέκυψε η συμμετοχή τους, βάσει εργαστηριακών ευρημάτων που ταυτοποιήθηκαν στους χώρους δράσης τους, σε τουλάχιστον 75 περιπτώσεις κλοπών και 6 ληστείες, ενώ η συνολική λεία εκτιμάται πως υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

 

 

 

 

Τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας, λειτουργούσαν ανά δύο, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, που δήθεν είχαν εντοπίσει μεγάλες διαρροές ρεύματος.

Με αυτή την ιδιότητα οι δράστες κατόρθωναν να παραπλανούν τα ηλικιωμένα άτομα και να εισχωρούν στις κατοικίες τους για τον «τεχνικό έλεγχο». Ο ένας προέβαινε σε δήθεν ελέγχους των ρολογιών και των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, προσποιούμενος ότι αναζητά την αιτία της διαρροής που θα «φούσκωνε» τους λογαριασμούς τους, ενώ ο δεύτερος εντόπιζε μετρητά και κοσμήματα, τα οποία αποσπούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τα θύματα. Σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις οι δράστες άσκησαν βία στα θύματά τους, που κατάλαβαν την απάτη και επιχείρησαν να αντισταθούν. Τα περισσότερα όμως θύματα, άνοιγαν με ευκολία τις εισόδους των κατοικιών τους για να... γλιτώσουν τις υπερχρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

 

 

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής, καταγράφωντας αρκετά κρούσματα σε καθημερινή βάση, από 2 έως 4 ημερησίως με αυξητικές τάσεις,στοιχείο που είχε προκαλέσει την συγκρότηση ειδικής ομάδας αστυνομικών, που ασχολούνταν αποκλειστικά με τις δραστηριότητες της συμμορίας και την αναζήτηση στοιχείων για την εξάρθρωσή της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης τους καταγράφηκε το πρωί της 6ης Οκτωβρίου, όταν χτύπησαν το κουδούνι διαμερίσματος 3ου ορόφου, σε πολυκατοικία της οδού Οικονόμου στο Ν. Ψυχικό.

Η 72χρονη πείστηκε για την ιδιότητά των δύο ανδρών και για τις καλές προθέσεις τους να της επισκευάσουν την διαρροή. Ο ένας πήγε μαζί της στην κουζίνα και έκανε... έλεγχο στις ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ο δεύτερος πήγε στα υπνοδωμάτια, απ’ όπου απέσπασε 1.500 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά μανικετόκουμπα και ένα δακτυλίδι. Όταν είχαν ολοκληρώσει την «επισκευή», καθησύχασαν τα θύματά τους ότι εντόπισαν την... βλάβη και έφυγαν σαν κύριοι. Σε μερικές περιπτώσεις ήταν τέτοιο το θράσος τους που ζήτησαν και... αμοιβή για την επισκευή!

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis