Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:31 | 19/03/2015

Η Γαλλία είναι αναμφίβολα η πρωτεύουσα της μόδας και πρωτοπόρος τάσεων και στυλ. Η κυβέρνηση της χώρας, τάσσεται υπέρ της επιβολής απαγόρευσης στη χρησιμοποίηση υποσιτισμένων μοντέλων και τη νομιμοποίηση της ανορεξίας, παρά την αντίθεση των πρακτορείων μοντέλων.

Η υπουργός Υγείας, Marisol Touraine ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί σε νομοσχέδιο για την υγεία που συζητείται στο γαλλικό κοινοβούλιο. «Ναι, θα υποστηρίξω την πρωτοβουλία αυτή», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

«Θεωρώ ότι, όταν είσαι μοντέλο, οφείλεις να διατρέφεσαι σωστά και να φροντίζεις την υγεία σου. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς τις νέες γυναίκες, τα κορίτσια, που αντιμετωπίζουν τα μοντέλα αυτά ως πρότυπα αισθητικής», πρόσθεσε.

Οι πρώτες δύο τροπολογίες για το θέμα αυτό κατατέθηκαν από τον βουλευτή Olivier Véran, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και έχουν ως στόχο την επιβολή απαγόρευσης στα πρακτορεία να χρησιμοποιούν μοντέλα που έχουν διαγνωσθεί σε κατάσταση υποσιτισμού.

Ο βουλευτής προτείνει την τροποποίηση του κώδικα εργασίας, ώστε να αναγκασθούν τα πρακτορεία να παρέχουν για κάθε μοντέλο ιατρικό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος βρίσκεται πάνω από ένα προκαθορισμένο όριο. Η παραβίαση του κανόνα αυτού θα επισείει ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ.

Ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Χιλή και το Ισραήλ έχουν ήδη θεσπίσει νομοθετικές ρυθμίσεις για το θέμα.

Η δεύτερη τροπολογία ποινικοποιεί τον εγκωμιασμό της υπερβολικής αδυναμίας και έχει ως στόχο την απαγόρευση των ιστοσελίδων που εξυμνούν την ανορεξία.

Ο Véran θεωρεί ότι στη Γαλλία «30.000 έως 40.000 άνθρωποι πάσχουν από νευρική ανορεξία. Στο 90% των περιπτώσεων πρόκειται για εφήβους. Οι κοινωνικές συνέπειες της εικόνας αυτής, που εξυψώνει ο κόσμος της μόδας, όπου οι γυναίκες πρέπει να είναι σε παθολογικό σημείο αδύνατες για να είναι ωραίες και να λαμβάνουν μέρος σε επιδείξεις μόδας, είναι πολύ ισχυρές», σύμφωνα με τον Γάλλο βουλευτή.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis