Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:47 | 10/02/2017

Ψεύτικα τροχαία, τραυματισμούς ή αιφνίδια… ζαλάδα στη μέση του δρόμου ήταν μερικά από τα τεχνάσματα της σπείρας των Ρομά, που τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος, πεζών, οδηγών και οδηγών ταξί στο Μενίδι, δίπλα στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας. Συνελήφθησαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι από 13 έως 16 χρόνων, αναζητούνται δύο ακόμη 15χρονοι, ενώ εξιχνιάστηκαν 66 περιπτώσεις ληστειών, παρότι ο αριθμός, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας, είναι πολύ μεγαλύτερος.

Όταν τα αυτοκίνητα των πολιτών σταματούσαν εμφανίζονταν οι συνεργοί τους κρατώντας κοντάρια και ρόπαλα, σε κάποιες περιπτώσεις έσπαζαν τα τζάμια και αφαιρούσαν τσάντες, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Από τους πεζούς και κυρίως από γυναίκες δεν δίσταζαν να τραβούν τα χρυσαφικά που φορούσαν στο λαιμό, τα χέρια ακόμη και τα σκουλαρίκια από τα αυτιά τους!

Επιπλέον τα μέλη της σπείρας  προσποιούνταν τους πελάτες οδηγών ταξί σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τα οδηγούσαν κοντά στον καταυλισμό, τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά, tablet και GPS. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 50χρονου οδηγού ταξί, η οποία καταγράφηκε στις 18 Νοεμβρίου 2016, όταν δύο δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημά του από την περιοχή του Χολαργού και τον οδήγησαν κοντά στον καταυλισμό. Εκεί με την απειλή καδρονιού του απέσπασαν 140 ευρώ, ένα κινητό, ένα tablet, ένα δακτυλίδι και μια βέρα!

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, την περασμένη Τρίτη, σε μία συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν δέκα από τους δράστες. Σημειώνεται ότι οι ληστές μετά τις επιδρομές τους διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο», στο καταυλισμό διαμονής τους. Η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται ενώ οι συλληφθέντες με την ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis