Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:34 | 05/02/2015

 

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τέλος στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ. και πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου βρίσκονται στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, όπως τις παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου στο τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνάντηση που είχαν εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στην οποία συμμετείχε εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Βασιλική Κατριβάνου, η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα θα πρέπει να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ αποτελούν παρελθόν.

Όπως αναφέρει το left.gr σχετικά με την διαχείριση των προσφυγικών ροών, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση υπολογίζει στην αλληλεγγύη των κρατών-μελών της ΕΕ και ότι θα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου.

Η αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως επείγουσα την κατάθεση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κλείσιμο των κέντρων κράτησης, με πρώτη την Αμυγδαλέζα και την μετατροπή τους, όπου αυτό είναι δυνατό, σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ασύλου, το Τμήμα Δικαιωμάτων επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου, ιδίως στις πύλες εισόδου, να επιταχυνθεί η εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων που λιμνάζουν στο μητρώο των υπηρεσιών, να τερματιστεί η παράνομη πρακτική των επαναπροωθήσεων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον επιμερισμό, μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, της ευθύνης για την υποδοχή των προσφύγων.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου διαβεβαίωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί το κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis