Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:57 | 20/01/2015
 
Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών οδηγείται σήμερα ο Αλγερινός που συνελήφθη το Σάββατο στο Παγκράτι ως ύποπτος για συμμετοχή σε «πυρήνα» τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Σε βάρος του εκδόθηκε, επισήμως χθες, διεθνές ένταλμα σύλληψης των βελγικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο είναι ύποπτος για συμμετοχή σε πυρήνα ισλαμιστών τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. 

Κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στην«Καθημερινή» ότι ο συλληφθείς ήρθε στην Ελλάδα προ τετραετίας καθώς και ότι το 2011 υπέβαλε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου. Ο ίδιος αξιωματικός προσέθεσε ότι ο αλλοδαπός συνελήφθη το 2012 για διακεκριμένες κλοπές και παρέμεινε σε φυλακή της χώρας έως το καλοκαίρι του 2014, οπότε και αποφυλακίστηκε.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε στο Παγκράτι και προσήχθη το Σάββατο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατόπιν σχετικού αιτήματος των βελγικών αρχών. Μάλιστα, στην κατοχή του οι Έλληνες αστυνομικοί φέρονται να βρήκαν κινητό τηλέφωνο από το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί κλήσεις προς κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο αδελφός ενός εκ των συλληφθέντων στην πόλη Βερβιέ, που κρατείται σε φυλακή του Λαντέν στη Λιέγη. Για την υπόθεση επισκέφθηκε, υπό άκρα μυστικότητα, την Ελλάδα αξιωματούχος της Europol. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου, η ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε στις Αρχές του Βελγίου φωτογραφία καθώς επίσης γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου με σκοπό την ταυτοποίησή του. Το πρωί της Κυριακής, ο Βέλγος εισαγγελέας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο προσαχθείς δεν ταυτοποιείται ως ο ύποπτος για συμμετοχή στον πυρήνα των τζιχαντιστών. Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι «οι Αρχές του Βελγίου εκτιμούσαν πως ο προσαχθείς είναι άτομο σε βάρος του οποίου είχαν εκδώσει τον Σεπτέμβριο του 2014 διεθνές ένταλμα σύλληψης, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε».

Πάντως, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Βέλγος εισαγγελέας επανήλθε ζητώντας εκ νέου τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου, ενώ χθες κοινοποιήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και το επίσημο αίτημα έκδοσης. «Εκτιμούμε ότι οι Βέλγοι αστυνομικοί θέλουν να τον ανακρίνουν οι ίδιοι προκειμένου να ελέγξουν εάν πράγματι συνδέεται ή όχι με τον τρομοκρατικό πυρήνα του Βερβιέ», εξήγησε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis