Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 28/02/2019

Στη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών και στην εξακρίβωση της συμμετοχής άλλων δέκα ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση φθοράς των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ νότιας Κέρκυρας, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, μετά από συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι τέσσερις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία είναι ημεδαποί 30,33,35 και 40 ετών, ενώ οι υπόλοιποι δέκα δράστες είναι επίσης ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 56 ετών.

[custom:google-ads]

Η αστυνομική έρευνα αφορούσε στον εντοπισμό των ατόμων, τα οποία, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μετείχαν στον εμπρησμό με εύφλεκτες ύλες (βενζίνη, πετρέλαιο) και φωτοβολίδες, του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του ΧΥΤΥ νότιας Κέρκυρας, στην περιοχή Μεσοράχια Λευκίμμης, τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου 2019. Οι εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν εκτιμούνται στο ύψος των 300.000 ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν δεδομένα που συλλέχτηκαν από την συνδυαστική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, με την συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, των διακεκριμένων φθορών, της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και κατά περίπτωση της παράνομης οπλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis