Τίμησαν τους πυροσβέστες που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

EΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Τίμησαν τους πυροσβέστες που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση που τελεί η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών, του Αρχιπυροσβέστη Κωνσταντίνου Γιαννοπουλάκη και των Εποχικών πυροσβεστών Νικήτα Κορομηλά, Στυλιανό Μαρκάκη και Ηρακλή Τζανάκη, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στην τελετή μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, παρευρέθηκαν συγγενείς των νεκρών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και βουλευτές.

 

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης που παραβρέθηκε στην τελετή τόνισε στη δήλωσή του:
«Η παρουσία μας εδώ σήμερα σε αυτό το χώρο, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τις πράξεις αυτοθυσίας των πυροσβεστών, που προκειμένου να σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων τους, θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Εύχομαι το Πυροσβεστικό Σώμα να μην θρηνήσει άλλα θύματα. Αιωνία η μνήμη των ηρωικών πυροσβεστών.»

thumbnail-27.jpg

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε από την πλευρά του τόσο την σημασία της αυταπάρνησης, της γενναιότητας και των υπεράνθρωπων προσπαθειών των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πυρόσβεσης, όσο και την ανάγκη θωράκισης της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε προσωπικό και σε υποδομές για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των πυροσβεστών.
 

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος κ.Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος δήλωσε:
«Ανέκαθεν οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής, διαδραμάτιζαν σπουδαίο ρόλο στο
κοινωνικό γίγνεσθαι καλούμενοι να αντιμετωπίσουν, με αποτελεσματικότητα, καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και πολύ περισσότερο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους, αλλά και του εθνικού φυσικού μας πλούτου.
Παρά τις αυξανόμενες απαιτήσεις, τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες και αντιξοότητες, που πολλές φορές εκπορεύονται από την κυβερνητική ολιγωρία, το Πυροσβεστικό Σώμα, παραμένει ακλόνητος πυλώνας στήριξης και προστασίας του πολίτη.
Σήμερα, ημέρα Μνήμης των πεσόντων πυροσβεστών, τιμάμε τη μνήμη των συμπολιτών μας που πιστοί με θάρρος και αυταπάρνηση έπεσαν στο καθήκον».
 
l.aygenakis_imera_mnimis_pesonton_pyrosveston_3.jpeg

Διαβάστε περισσότερα στο ekriti.gr