Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 06/11/2018

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 26 συνολικά ατόμων σε έκνομες ενέργειες, τον περασμένο Απρίλιο, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από σχετικές παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, περιλαμβάνει αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα αδικήματα της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

[custom:google-ads]

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το απόγευμα της 22ης Απριλίου 2018, σε μνημείο παρακείμενο της πλατείας Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου άτομα, για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, κάποια εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν με απειλητικές διαθέσεις αλλοδαπούς, που ευρίσκοντο σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με απώτερο σκοπό τη βίαιη απομάκρυνσή τους.

Ακολούθως ενισχυόμενα και από άλλα άτομα, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα, καδρόνια κ.λπ. αντικείμενα στους αλλοδαπούς και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης (23 Απριλίου 2018), με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Τα (26) άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί αυτουργοί, είτε ως ηθικοί, καθώς υποκίνησαν τα επεισόδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε προγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis