Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:10 | 15/04/2020

Σοκ προκάλεσε στην Ταϊλάνδη η καταγραφή του πρώτου κρούσματος μετάδοσης του νέου φονικού κορωνοϊού από τη σορό ασθενούς της Covid-19 σε μέλος ιατροδικαστικής ομάδας, το οποίο και τελικά κατέληξε!

Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως έχουν φθάσει τα δύο εκατομμύρια η Ταϊλάνδη είχε καταγράψει προ ημερών μόλις 2.579, αν και ήταν από τις πρώτες χώρες εκτός Κίνας, όπου είχε εξαπλωθεί η πανδημία. Ο θάνατος του μέλους της ιατροδικαστικής ομάδας ήταν μόλις ο δεύτερος στην Ταϊλάνδη μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού μέχρι τις 20 Μαρτίου, αλλά πυροδότησε έντονη ανησυχία όχι μόνον εντός αλλά και εκτός της χώρας για τους κινδύνους που διατρέχουν οι εργαζόμενοι στα νεκροτομεία και τα γραφεία τελετών ανά την υφήλιο. «Είναι η πρώτη αναφορά μόλυνσης από την Covid-19 και θανάτου μέλος ομάδας Ιατροδικαστών», ανέφερε μελέτη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην επιθεώρηση Journal of Forensic and Legal Medicine.

«Δεν είναι μόνον οι ιατροδικαστές αλλά και οι υπόλοιποι συνεργάτες τους στα νεκροτομεία και οι εργαζόμενοι στα γραφεία τελετών που πρέπει να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Είναι μια πραγματική ανησυχία», δήλωσε η καθηγήτρια Παθολογίας του John Jay College of Criminal Justice του CUNY Αντζελίκ Κόρταλς.

Ελάχιστα είναι μέχρι στιγμής γνωστά για το μήκος του χρονικού διαστήματος που μπορεί να επιβιώσει ο φονικός κορωνοϊός στις σορούς των ασθενών, ή αν τα πτώματα μπορούν να μολύνουν εκείνους που τα φροντίζουν.

Στην περίπτωση του Έμπολα ο ιός είναι γνωστό ότι συνιστά κίνδυνο μόλυνσης από τις σορούς, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ κινδυνεύουν κι εκείνοι που φροντίζουν τις σορούς ασθενών με ηπατίτιδα, φυματίωση και χολέρα.

Ωστόσο, ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σ’ όσους έρχονται σε επαφή και με σορούς ασθενών της Covid-19, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα να μολυνθούν.

«Όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενή, ζωντανό ή νεκρό, που έχει διαγνωστεί θετικός στην Covid-19, θα πρέπει να χρησιμοποιούν προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό για να εμποδίσουν μια έκθεσή τους στον κορωνοϊό», δήλωσε στο BuzzFeed News, η ειδική στην πολιτική υγείας του Πανεπιστημίου του Νιου Χέιβεν, Σάμερ Τζόνσον Μαγκί. «Οι νεκροψίες και οι περαιτέρω εξετάσεις συνιστούν πραγματικό κίνδυνο μόλυνσης με την Covid-19 για τους ιατροδικαστές», συμπληρώνει.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι μαφιόζοι δεν καταλαβαίνουν από περιοριστικά μέτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία αδερφού αρχηγού της μαφίας εν μέσω κορωνοϊού


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis