Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:05 | 03/01/2021

Πόση αγάπη, αφοσίωση και προσήλωση χρειάζεται η δουλειά που κάνει ο καθένας μας; Πολύ είναι η απάντηση. Το εφαρμόζουν όλοι; Όχι.

Ξέρω λοιπόν έναν αστυνομικό που στους ώμους του δεν μπήκαν τα πολλά και χρυσά αστέρια. Δεν ανέβηκε στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας και δεν κονταροχτυπήθηκαν με κανέναν στην επετηρίδα της ΕΛΑΣ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εν ενεργεία Αστυνομικός "έφυγε" από τη ζωή


Όμως ο αστυνομικός αυτός που σήμερα συνταξιοδοτείται δούλεψε με αγάπη, αφοσίωση και προσήλωση σε αυτά που πρέπει να σκύβει πάνω τους ο κάθε Έλληνας αστυνομικός.

Δεν θα τον δείτε σε καμία φωτογραφία από αυτές που κατακλύζουν τις σελίδες της αστυνομίας.

Δεν ήταν σε μεγάλα τραπέζια παρουσιάσεων εξαρθρώσεις μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων. Ήταν όμως για 30 ολόκληρα χρόνια ο αστυνομικός που υπηρέτησε στη φρουρά του κτηρίου που αποτελεί τη καρδιά της ΕΛ.ΑΣ. –στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Ο κύριος Κώστας ίσως να είναι και ο μοναδικός αστυνομικός που γνωρίζει τόσο καλά το κτήριο αυτό.

Είδε να γίνονται χιλιάδες επιχειρήσεις και να περνούν από μπροστά του όλοι οι κακοποιοί και οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν τα τελευταία 30 χρόνια.

Είδε να «πολιορκούν» το κτήριο χιλιάδες διαδηλωτές και εξοργισμένοι.

Αυστηρός με τους νεότερους που κάποιες φορές χαλάρωναν για λίγα λεπτά -πράγμα ανεπίτρεπτο για το κύριο Κώστα.

Η ασφάλεια του κτηρίου όσο παίρνουμε από τις διαταγές της φρουράς της ΓΑΔΑ ήταν για αυτόν τον αστυνομικό το καθημερινό του καθήκον.

Οι σκοπιές σωστά τοποθετημένες και οι σκοποί στη θέση τους με τα μάτια τους… 104.

Θα μπορούσα να πω πολλές ιστορίες για τον κύριο Κώστα, δεν θα το κάνω όμως άλλωστε νομίζω δεν θα με άφηνε και ο ίδιος, όμως θα παραβιάσω για ένα μόνο πράγμα για μια μόνο εικόνα αυτή τη δέσμευση.
Για την εικόνα χιλιάδων γονέων που έφταναν με αγωνία στη ΓΑΔΑ και ρωτούσαν για τα

παιδιά τους που «άγουρα» είχαν μπλέξει στο κύκλο της παρανομίας και ο κύριος Κώστας ήταν αυτός που είχε πάντα ένα χτύπημα στη πλάτη και μια λέξη συμπαράστασης.

Βλέπετε ο ρόλος του αστυνομικού είναι πολλαπλός και ο κύριος Κώστας αυτό το γνώριζε.

Και κάτι τελευταίο. Ο κήπος που όλοι βλέπετε μπροστά από το κτήριο όταν περνάτε είναι από προσωπική φροντίδα του κυρίου Κώστα, όταν ήταν εκτός υπηρεσίας.

Καλός πολίτης κύριε Κώστα. Σας ευχαριστούμε.

Μίνα Καραμήτρου

Πηγή:  cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis