Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:31 | 12/08/2018

Το καλοκαίρι του 1974, μια νεαρή κοπέλα ανακάλυψε το πτώμα μιας γυναίκας στο Cape Cod της Μασαχουσέτης, της οποίας η ταυτότητα συνεχίζει να προβληματίζει τις Αρχές για περισσότερα από 40 χρόνια τώρα. Η γυναίκα, η οποία εξακολουθεί να είναι γνωστή ως «Η Κυρία του Αμμόλοφου», βρέθηκε γυμνή, σχεδόν αποκεφαλισμένη, με τα χέρια και μερικά δόντια να έχουν αφαιρεθεί, όλα σε μια προσπάθεια, όπως πιστεύει η Αστυνομία, να παραμείνει κρυφή η ταυτότητά της.

[custom:google-ads]

Αλλά για τον συγγραφέα τρόμου Joe Hill- τον γιο του συγγραφέα Stephen King - η ταυτότητα του θύματος μπορεί να κρύβεται στην αγαπημένη του ταινία, η οποία επίσης έτυχε να έχει γυριστεί στο Cape Cod το ίδιο καλοκαίρι - τα Σαγόνια του Καρχαρία του Steven Spielberg.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Hill, όπως πολλοί ντετέκτιβ του καναπέ, γοητεύτηκε με την ιστορία της Κυρίας, όταν διάβασε σχετικά με το θέμα στο βιβλίο The Skeleton Crew: How Amateur Sleuths Are Solving America’s Coldest Cases. Έχοντας μελετήσει μια ανακατασκευασμένη εικόνα του προσώπου της -την οποία εξέδωσαν οι τοπικές Αρχές μετά την εκταφή της σορού της το 2010- ο Hill συνειδητοποίησε ότι είχε δει μια γυναίκα με παρόμοια εμφάνιση όταν παρακολουθούσε τα Σαγόνια του Καρχαρία.

Σκίτσο της «Κυρίας του Αμμόλοφου» (Town of Provincetown) και screenshot από τα «Σαγόνια του Καρχαρία» (Joe Hill's Tumblr)

Ήταν μια από τους κομπάρσους που υποδύονταν τους λουόμενους που τρομοκρατούσε ο αιμοδιψής καρχαρίας της ταινίας. Το γρήγορο πλάνο μιας γυναίκας που φορούσε μια μπλε μπαντάνα, παρόμοια με εκείνη που φέρεται να βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της Κυρίας, έκανε τον Hill να αναρωτηθεί: «Μήπως η Κυρία του Αμμόλοφου παίζει στα Σαγόνια του Καρχαρία;».

Ο Hill έγραψε για τη θεωρία του, η οποία ομολόγησε ανοιχτά ότι είναι «εκεί έξω» στο blog του το 2015 και πρόσφατα η θεωρία εμφανίστηκε στο Inside «Jaws» (Μέσα στα «Σαγόνια του Καρχαρία») του Wondery, ένα podcast για την παραγωγή της ταινίας. Και σίγουρα, οι υπερμεγεθυμένες εικόνες της κομπάρσου δεν επιβεβαιώνουν τη θεωρία, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές λεπτομέρειες που φαίνεται να ταιριάζουν, όταν εξετάζει κανείς το πρόγραμμα της παραγωγής της ταινίας και των ελάχιστων στοιχείων που γνωρίζουμε για την Κυρία του Αμμόλοφου. Πέρα από την ομοιότητα στην εμφάνιση, ο Hill επισημαίνει ότι η Κυρία ήταν ζωντανή τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και το πτώμα της βρέθηκε στο Provincetown, όχι πολύ μακριά από το πλατό της ταινίας στο νησί Martha Vineyard.


«Έχω ακούσει ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο Cape Cod το καλοκαίρι του 1974 εμφανίστηκαν στην ταινία Τα Σαγόνια του Καρχαρία», δήλωσε ο Hill στην Post. «Η πιθανότητα ένα άτομο να έκανε μια στάση στο νησί και να εμφανίστηκε στην ταινία δεν είναι παράλογη», πρόσθεσε.

Ο Hill ανέφερε ακόμη ότι ήρθε σε επαφή με έναν φίλο του από το FBI για να μιλήσουν για τη θεωρία του, ο οποίος του είπε: «Μπορεί να υπάρχει κάτι σε αυτό. Έχουν υπάρξει πολύ πιο περίεργες ιδέες που έλυσαν μυστήρια».

Καθώς δεν υπάρχουν αρχεία με τους κομπάρσους που εμφανίστηκαν στην ταινία, ο Hill ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους που έπαιξαν πλάι στη γυναίκα με την μπαντάνα στα Σαγόνια του Καρχαρία να ρίξουν λίγο φως στην υπόθεση για να ταυτοποιηθεί η γυναίκα. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, ή μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση που διερευνάται από τις αρχές, όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τραβηγμένη θεωρία.

«Σε κάνει σίγουρα να αναρωτιέσαι “Και αν…;”» έγραψε ο Hill. «Και αν το νεαρό θύμα που κανείς δεν κατάφερε να αναγνωρίσει είναι μια κοπέλα που είδαν εκατομμύρια άνθρωποι σε μια κλασική καλοκαιρινή ταινία που έχουν αγαπήσει όλοι, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι αυτή;».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE US.

www.vice.com

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis