Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 24/03/2016

«Συνολικά το Δημόσιο πληρώνει περίπου στα 20 εκ. ευρώ, πανελλαδικά, για τα ενοίκια στέγασης των αστυνομικών τμημάτων. Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε νόμος, από το 2012 μάλιστα, που προβλέπει την μείωση των μισθωμάτων από 10% έως και 25% που καταβάλλει το δημόσιο για την στέγαση των διάφορων υπηρεσιών του, υπήρξαν ιδιώτες που δεν δέχθηκαν την μείωση αυτή. Πάντως, είναι απαράδεκτο, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το κράτος να συνεχίζει να ξοδεύει «μικρές περιουσίες», όταν θα μπορούσε να προχωρήσει μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, σε μια σημαντική όσο και συστηματική εξοικονόμηση που θα ήταν προς όφελος όλων μας.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι σωστό ούτε οικονομικά, ούτε ηθικά,  όταν το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας «πονά» από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανάμεσα τους και οι συνάδελφοι αστυνομικοί, να υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη κατασπατάληση δημόσιων πόρων» δηλώνει στο bangladeshnews.gr ο Θεόφιλος Παπαδάκης, Ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σε μια περίοδο όπου το κράτος βγάζει από την μύγα ξίγκι, προκειμένου να επιτευχθούν και να διατηρηθούν βιώσιμα…πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό και με την «καυτή» ανάσα των δανειστών πάνω από τον σβέρκο της κυβέρνησης, τέτοιου είδους σπατάλες είναι προκλητικές και επιζήμιες.

Επείγει να υπάρξει ένας κεντρικός όσο και αποτελεσματικός σχεδιασμός σε ανώτατο επίπεδο, ο οποίος θα είναι ικανός να προσφέρει βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις που θα επιτρέψουν την μετεγκάτασταση των αστυνομικών τμημάτων σε ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου. Ο σκοπός; Να γλιτώσει χρήματα το κράτος τα οποία θα μπορεί να «επενδύσει» αλλού, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι είναι εξοργιστικό να δουλεύουν με πετσοκομμένους μισθούς, με ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα οχήματα και απαρχαιωμένο εξοπλισμό, και από την άλλη, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, οι σπατάλες του κράτους να συνεχίζονται «ακμαίες».

Πολλά τα παράπονα επίσης και για την ποιότητα των ενοικιαζόμενων κτιρίων, καθώς αρκετά εξ’αυτών, είναι πέρα για πέρα ακατάλληλα προκειμένου να στεγάσουν ανθρώπους, αστυνομικούς και κρατούμενους, χωρίς ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής και με «λειψές» υποδομές, όπως έλλειψη πάρκινγκ. Η διαχρονική αυτή ντροπή δεν επηρεάζει μόνο τα οικονομικά του κράτους, αλλά δυσχεραίνει και την αποστολή ανθρώπων που παλεύουν μέρα νύχτα στους δρόμους, για να εφαρμόσουν τον νόμο και να προστατέψουν τους συμπολίτες τους. Και όλα αυτά σε μια περίοδο, που στην πόλη της Θεσσαλονίκης η εγκληματικότητα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αυξηθεί σημαντικά και κυρίως… «επικίνδυνα».

20141223_140100

TI ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς->Ενοικιάζεται/ Κόστος: 1.750 ευρώ
2)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Ανάληψης->Ενοικιάζεται/ Κόστος: 2.589 ευρώ
3)Κτίριο ΄Β Τροχαίας (Πέτρου Συνδίκα με Βασιλίσσης Όλγας)->Ενοικιάζεται/Κόστος: 4.000 ευρώ
4)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος->Ενοικιάζεται/Κόστος: 1.780 ευρώ  
5)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου->Ενοικιάζεται/Κόστος: 5.855 ευρώ
6)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας->Ενοικιάζεται/Κόστος:6.939 ευρώ
7)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου->Ενοικιάζεται/Κόστος: 3.230 ευρώ
8)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως->Ενοικιάζεται/Κόστος1.047 ευρώ
9)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Συκεών->Ενοικιάζεται/Κόστος: 1.687 ευρώ
10)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Άνω Πόλης>Ενοικιάζεται/Κόστος: 3.300 ευρώ
11)Κτίρο Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων->Ενοικιάζεται/Κόστος: 2.694 ευρώ
12)Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας->Ιδιόκτητο

090205kentri016a

ΑΜΕΣΗ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Α.Τ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

«Εχει γίνει μια πρόταση, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης, για την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, σε κτίριο εντός της Έκθεσης. Υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής για τους συνάδελφους αστυνομικούς.

Επίσης, το κτίριο στο οποίο υποτίθεται θα γίνει η μετεγκατάσταση έχει χτιστεί με συγκεκριμένη άδεια χρήσης και δεν μπορεί να αλλάξει. Υπάρχει φόβος για αναπόφευκτη επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων, ενώ και ο χώρος καθεαυτός δεν είναι κατάλληλος για την φύλαξη των κρατουμένων. Το πρόβλημα όμως της στέγης υφίσταται και απαιτεί λύση.

Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και των αστυνομικών διευθύνσεων έτσι ώστε να μεταφερθούν άμεσα τα αστυνομικά τμήματα της πόλης σε ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου. Είναι πέρα για πέρα αρνητικό, την ώρα που οι αστυνομικοί υφίστανται τόσο δραστικές περικοπές στους μισθούς τους αλλά και στην υλικοτεχνική υποδομή που χρησιμοποιούν, το κράτος να ξοδεύει τέτοια μεγάλα ποσά για ενοίκια, όταν μπορεί να βρεθεί λύση και να επιτευχθεί τεράστια μείωση κόστους»υποστηρίζει, μιλώντας στο bangladeshnews.gr o Αλέξανδρος Καλευράς, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

 

bangladeshnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis