Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 19/11/2019

Οι αντιεξουσιαστές για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν πρόσωπα που είναι άγνωστα στις Αρχές, πρόσωπα που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, το διαμέρισμα το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, είχε ενοικιαστεί μόλις δύο ημέρες πριν το Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, κατά την έφοδο στο διαμέρισμα, δεν βρήκαν καμία οικοσκευή.

Δύο άτομα είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα: Ενας σπουδαστής και ένας που εργάζεται σε καφέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι «μπαχαλάκηδες» έβγαλαν παρατηρητές και πατίνια στα Εξάρχεια για να ελέγχουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έβαλαν στην πρώτη γραμμή νέα πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Αυτό σημαίνει ότι οι αντιεξουσιαστές για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν πρόσωπα που είναι άγνωστα στις Αρχές, πρόσωπα που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. 

Άλλο σχέδιο το 2018, άλλο το 2019 

Επέτειος του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια: Από τη μία το 2018 πέφτουν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Στουρνάρη ενώ το 2019 αστυνομικοί των ΜΑΤ εφορμούν στην πλατεία Εξαρχείων από τον ίδιο δρόμο ανεμπόδιστοι. Δύο εικόνες, ακριβώς έναν χρόνο μετά, εντελώς διαφορετικές. 

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο που έφερε την ΕΛ.ΑΣ. ένα βήμα μπροστά από εκείνους που μετατρέπουν παραδοσιακά σε εμπόλεμη ζώνη την περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η πλατεία Εξαρχείων -ανήμερα του Πολυτεχνείου- είναι γεμάτη αστυνομικούς. Πάνοπλοι αστυνομικοί παντού. Το άβατο έχει σπάσει. Αντί για έκτροπα, σε εξέλιξη είναι μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση. 

Πώς μπήκε η ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων 

Λίγο πριν τις 17:00 (την 17η Νοέμβρη) οι ασύρματοι των αστυνομικών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε επιφυλακή, ηχούν σαν τρελοί. Η εντολή που δίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφής: Να περικυκλωθεί η πλατεία Εξαρχείων. Γι' αυτό και drone μεταδίδει απευθείας εικόνα, διμοιρίες των ΜΑΤ αρχίζουν να κινούνται προς την πλατεία. Παρατάσσονται στην οδό Αραχώβης, στη Θεμιστοκλέους, στη Βαλτετσίου, στην Ανδρέα Μεταξά και στα γύρω στενά. 

[custom:google-ads]

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εμφανίζονται στην οδό Σπύρου Τρικούπη, δίπλα στην πλατεία, ενώ η ομάδα Δράση βρίσκεται στην οδό Στουρνάρη. Η πλατεία Εξαρχείων μέσα σε λίγα λεπτά βρίσκεται υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ αλλά και της Δράσης μπαίνουν σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων. Το σχέδιο της Αστυνομίας έχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, πετύχει τους δύο στόχους του: Να αιφνιδιάσει, να στερήσει από πολεμοφόδια εκείνους που προκαλούν επεισόδια και να αδρανοποιήσει την πλατεία. Κάποιοι αντιδρούν με όπερα στη διαπασών. Όταν οι αστυνομικοί αποχωρούν, κάποιοι νεαροί συγκεντρώνονται, όμως αυτά ήταν τα μικρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών. 

Νέες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμερίσματα 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μετά το τέλος της επετείου του Πολυτεχνείου, άνδρες των ΕΚΑΜ εισβάλλουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη στην «καρδιά» των Εξαρχείων. Το ρολόι δείχνει 06:00 και η κάμερα του OPEN καταγράφει καρέ καρέ την επιχείρηση. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ ανεβαίνουν στον τέταρτο όροφο. Εχουν πληροφορίες ότι εκεί βρίσκεται η «γιάφκα των μπαχαλάκηδων». Συλλαμβάνουν δύο άτομα και βρίσκουν αρκετά πολεμοφόδια. 

Την ίδια ώρα, τα drones «εκτέλεσαν» την επιχείρηση Ταράτσα. Τα drones στάθηκαν στον αριθμό 3 της οδού Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Η εικόνα μεταδιδόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Μόλις δόθηκε το σήμα, η επιχείρηση ξεκίνησε. Πάνοπλοι αστυνομικοί σπάνε την είσοδο της πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί βγαίνουν στην ταράτσα και βρίσκουν πολλά αντικείμενα. Οι αστυνομικοί περνούν από ταράτσα σε ταράτσα. Συλλαμβάνουν έξι άτομα και κρατούν τσάντες με τα πολεμοφόδια. 

ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ και στα ΕΛΤΑ Πεύκης


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis