Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:38 | 13/04/2016

Μπορεί να αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, όμως, τα αδέλφια Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι βρίσκονται πίσω και από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους «Dabiq» οι δύο τζιχαντιστές που πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σκοτώνοντας δεκάδες αθώων ανθρώπων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας ήταν προμηθευτές όπλων και στους τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λοιπόν, ο 29χρονος Ιμπραήμ και ο 27χρονος Χαλίντ ήταν εκείνοι που προμηθεύτηκαν όπλα και εκρηκτικά για τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» στη γαλλική πρωτεύουσα. 

«Όλες οι προετοιμασίες για τις επιδρομές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες ξεκίνησαν με εκείνον και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Ιμπραήμ», ανέφερε το περιοδικό «Dabiq», προσθέτοντας ότι «τα δύο αδέλφια συγκέντρωσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά».

Αν το δημοσίευμα αποδειχθεί ακριβές, τότε σημαίνει ότι τα δύο αδέλφια διαδραμάτισαν έναν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στις επιθέσεις της γαλλικής πρωτεύουσας από όσα εκτιμούσαν οι ερευνητές μέχρι προηγουμένως.   

Την ίδια ώρα, το περιοδικό των τζιχαντιστών αναφέρεται και στον Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι στο βελγικό αεροδρόμιο, λέγοντας πως είχε ετοιμάσει τα εκρηκτικά για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες. 

Το έντυπο του Ισλαμικού Κράτους δεν παραλείπει, μάλιστα, να… τιμήσει τον Μοχάμεντ Μπελκαίντ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, επισημαίνει πως ο Μπελκαίντ θα μπορούσε να είχε διαφύγει, αλλά «αποφάσισε να είναι αυτή η τελευταία πράξη αντίστασης και να διαβεβαιώσει ότι τα αδέλφια του θα έχουν μία ασφαλή έξοδο».

 

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis