Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:58 | 28/11/2014

Για κάθε ένα τρομοκράτη που σκοτώνεται από τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη αναλογούν 28 ζωές αθώων πολιτών αναφέρει έρευνα της Βρετανικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Reprieve».

Η βρετανική οργάνωση έδωσε τα στοιχεία της έρευνας στον Guardian που υπολόγισαν τις παράπλευρες απώλειες από τις επιθέσεις των drones σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία και Υεμένη.

Οι προσπάθειες των Αμερικανών να χτυπήσουν την τρομοκρατία με αεροπορικούς βομβαρδισμούς έχει επιφέρει το θάνατο 41 τρομοκρατών και έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.147 πολίτες και οικογένειες.

Σύμφωνα με την αμερικανική ρητορική οι επιθέσεις από Drones είναι ακριβείς, αλλά είναι τόσο ακριβείς όσο οι πληροφορίες που τους δίνουν. Έτσι η ακρίβεια των πληροφοριών έχει αποτέλεσμα να σκοτώνονται 28 αθώοι για κάθε ένα τρομοκράτη που «εξολοθρεύουν» τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα τελευταία 8 χρόνια έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις για να χτυπηθεί ένας από τους ηγέτες της Al-Qaeda ο Ayman Zawahiri. Ο ηγέτης είναι ακόμη ζωντανός όμως έχουν βρει τραγικό θάνατο περισσότερα από 76 παιδιά και 29 ενήλικες.

Από το 2008 έως το 2010 τα αμερικάνικα Drones έκαναν τέσσερις προσπάθειες να σκοτώσουν τον αρχηγό της Al-Qaeda στο Πακιστάν τον Qari Hussain. Τον σκότωσαν και ταυτόχρονα αυτές οι επιχειρήσεις στοίχησαν τη ζωή σε 128 αθώους πολίτες μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά.

Στο Πακιστάν έχουν σκοτωθεί 24 τρομοκράτες ηγέτες και 847 πολίτες. Στην Υεμένη 273 πολίτες και στο Αφγανιστάν και το Ιράκ οι αεροπορικές επιδρομές από μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν σκοτώσει 3.674 πολίτες.

 defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis