Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 13/10/2017

Νέα δεδομένα προκύπτουν διαρκώς για την υπόθεση της εκτέλεσης του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, οι δράστες πήραν τηλέφωνο αρχικά στο κινητό τηλέφωνο του άτυχου δικηγόρου και όχι στο γραφείο του. Ισχυρίστηκαν ότι έχουν συλλάβει το αδελφό του ενός για ληστεία, ότι κρατείται στη ΓΑΔΑ και του ζήτησαν να αναλάβει την υπόθεση, ζητώντας ραντεβού μαζί του. Οπως προέκυψε ωστόσο το όνομα που έδωσαν δεν υπήρχε στα αρχεία της ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν είναι πραγματική ή προσχηματική υπόθεση για να εξερευνήσουν τον χώρο και αφορμή για να εκφράσουν τις απαιτήσεις τους για κάτι άλλο.

[custom:google-ads]

Στη συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 συνομίλησαν με τον ίδιο και τον συνεργάτη του επί 2ο περίπου λεπτά και εν συνεχεία ζήτησαν από τον συνεργάτη του να μείνουν τρεις τους, όπως και έγινε. Εκεί κανείς δεν ξέρει τι διημείφθη επί ένα δεκάλεπτο. Τότε οι δύο δράστες πυροβόλησαν κατά του δικηγόρου μία φορά η οποία ήταν και μοιραία, αφού τον βρήκε στο στήθος.

Αμέσως μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, ο συνεργάτης του μπήκε στο γραφείο, όπου τον βρήκε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος ήταν ακόμη ζωντανός. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ποινικολόγος κάτι του ψέλλισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η κατάθεση του συνεργάτη του στους αστυνομικούς

Ο 32χρονος στην πρώτη κατάθεσή του αναφέρει ότι οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης κλείνοντας ραντεβού για τις 18:30 το απόγευμα της ίδια μέρας. Έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Οι δύο συνεργάτες κρατούσε σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.

«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων.Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο συνεργάτης του θύματος. Οπως είπε δεν είχε δει ξανά τους δράστες, ενώ την ίδια εντύπωση του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Γιατί οι δύο δράστες προσήλθαν στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154 με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
  • Γιατί παρέμειναν περί τα 20 λεπτά στο γραφείο μαζί με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του και άλλα 10 λεπτά μόνοι με το θύμα.
  • Γιατί διακινδύνευσαν να τους δουν αυτόπτες μάρτυρες – όπως ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου που ήταν στο γραφείο – αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από γειτονική τράπεζα.
  • Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες και εικασίες από την πλευρά της αστυνομίας η υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» απομακρύνεται και οι υποψίες πλέον στρέφονται σε άλλο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ η πιθανότερη αιτία που οδήγησε στην δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου είναι διαφωνία κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Η πιθανή άρνηση του γνωστού ποινικολόγου να υλοποιήσει κάποια αιτήματά τους, προκάλεσε ένταση και ένοπλη απειλή των δραστών για να υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου.


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis