Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 16/07/2018

Το πρωτότυπο του αεροσκάφους Hürjet, καρπός ενός προχωρημένου εκπαιδευτικού αεροσφκάφους και ενός ελαφρού μαχητικού, το οποίο λανσαρίστηκε πέρυσι από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία (TAI), εκτίθεται στο εβδομαδιαίο Farnborough Airshow που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Ιουλίου.


Πρεμιέρα στην εκατονταετηρίδα 

Το αεροσκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023 στην εκατονταετηρίδα του Τουρκικού Κράτους.  Σύμφωνα με την TAI, η οποία κυκλοφόρησε πριν από την αεροπορική επίδειξη, θα υπάρχει ένας αετός - ένα μακροχρόνιο σύμβολο του τουρκικού έθνους και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας - στην ουρά του Hürjet, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση με ψηφιακό καμουφλάζ και εγχώρια πυρομαχικά.

 [custom:google-ads]

Το εκπαιδευτικό για τους πιλότους των F-35

Το Hürjet, σχεδιασμένο με στόχο την εκπαίδευση στα αεροσκάφη 5ης γενιάς, θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένο υπολογιστή αποστολών στο μοντέρνο πιλοτήριο. Το αεροσκάφος θα εφοδιάζεται επίσης με ανώτερα ραντάρ και ευαίσθητα συστήματα επίθεσης και με τις δυνατότητες επικοινωνίας του με τον αέρα και το έδαφος θεωρείται ότι θα μειώσει τις απειλές και τους κινδύνους.


Οι προδιαγραφές

Το Hürjet θα έχει μήκος 13,4 μέτρα με πτέρυγα 11 μέτρων και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θα προσφέρει περιβαλλοντική ασφάλεια σε επιθετικές επιχειρήσεις.Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της TAI, ο κύριος στόχος του έργου είναι να αντικαταστήσει τον στόλο των T-38, που αποτελούν προσωρας τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας - περίπου 70 αεροσκάφη - και ταυτόχρονη επιδίωξη την προσέλκυση των δυνητικών διεθνών πελατών.

Το μέγιστο ύψος για το Hürjet είναι τα 45.000 πόδια, μαζί με το ωφέλιμο φορτίο 3.000 κιλών και μέγιστη ταχύτητα 1,2 Mach.

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis