Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 04/04/2019

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Κυριακή 31 του Μάρτη πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας ( Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου ).

Και σε αυτή τη Γενική Συνέλευση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου, συμμετείχε με προτάσεις για ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑ για να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα στον εργασιακό μας χώρο.Καταθέσαμε ψήφισμα με ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, που καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πυροσβεστών, του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυροπροστασίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ:

  • Την έναρξη κινητοποιήσεων με την κατάλληλη οργάνωση για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την πραγματοποίηση περιοδειών από το Διοικητικό Συμβούλιο, σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας.

  • Πραγματοποίηση άμεσα παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πυροσβέστες και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Π.Σ. και του συστήματος πυρασφάλειας.

  • Συνέχιση των κινητοποιήσεων στην περιοχή μας, μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

  • Κάλεσμα σε συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για συμμετοχή και στήριξη στον αγώνα μας.

  • Να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη Βουλή και στο Υπουργείο με το διεκδικητικό πλαίσιο που καταθέσαμε και να ξεκινήσουν πριν την αντιπυρική περίοδο.

  • Να δυναμώσει η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην περιφέρειά μας.

Τονίσαμε επίσης, ότι επιβάλλεται να οργανωθούν διαμαρτυρίες σε περιπτώσεις μεταθέσεων, μετακινήσεων, καθώς και αποσπάσεων στο ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα στην Αθήνα, που θα ξεσπιτώνουν συναδέλφους χωρίς τη θέλησή τους, θα τους δημιουργούν προβλήματα στη διαβίωση και παράλληλα θα αποδυναμώνουν περαιτέρω την περιοχή μας από προσωπικό.

Σε ότι αφορά τον Διοικητικό Απολογισμό, που παρουσίασε το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, αυτός σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει απολογισμό συνδικαλιστικού σωματείου, παρά πολιτιστικού συλλόγου στην καλύτερη περίπτωση. Η δραστηριότητα τους εξαντλήθηκε αποκλειστικά στην αποστολή διεκπεραιωτικών εγγράφων και επιστολών, σε μία και μοναδική ανακοίνωση για συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ. με τα συνδικαλιστικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας και φυσικά στο σαμποτάρισμα της ένστολης διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ε.Α.Κ.Π. πέρσι το καλοκαίρι. Το προεδρείο κατέθεσε προφορικά και μόνο, πρόταση για μία κινητοποίηση και αυτή να γίνει αποκλειστικά μέχρι τις 15 Ιουνίου. Αρνήθηκαν τη συνέχιση των διαμαρτυριών για το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού που εντείνονται και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα των πυροσβεστών, του Π.Σ. και της πυρασφάλειας της χώρας.

Η πρότασή τους κατατέθηκε χωρίς να αναφέρεται σαφώς, το πλαίσιο των αιτημάτων που προτείνουν, δηλαδή χωρίς να ξέρουμε τι διεκδικούμε και γιατί υποτίθεται πως αγωνιζόμαστε.

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ και ΨΗΦΙΣΑΝ και τις προτάσεις πουκατέθεσε η Ε.Α.Κ.Π. και την πρόταση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου.

Στο επόμενο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Απρίλιο, η Ε.Α.Κ.Π. θα ζητήσει από το προεδρείο του σωματείου, με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, να οργανωθεί άμεσα διαμαρτυρία στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας, να πραγματοποιήσει άμεσα ένστολη κινητοποίηση στη Βουλή, με το ανάλογο διεκδικητικό πλαίσιο.

Να διεκδικήσουμε:

  • Έστω και την ύστατη στιγμή να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την πυροπροστασία με άμεση κρατική χρηματοδότηση, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών ( Δασική υπηρεσία, Πολιτική Προστασία ).

  • Μονιμοποίηση τώρα, όλων των 5ετών και συμβασιούχων συναδέλφων μας.

  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας και βελτίωση των συνθηκών στην εργασία μας.

Για να περιοριστούν όσο γίνεται περισσότερο οι πιθανότητες να ξαναζήσουμε τις περσινές μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού και να μην κινδυνεύσει ξανά η ζωή συνανθρώπων μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας του. Από την πλευρά μας, ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Συνεχίζουμε:

  • Να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, την αναβάθμιση της υπηρεσίας μας, την προστασία και την ασφάλεια του λαού.

  • Την προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση και μαζικοποίηση των ένστολων διαμαρτυριών στην περιφέρειά μας και σε κεντρικό επίπεδο. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέσα στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

  • Τον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, αντιλαϊκές κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι η μοναδική ελπίδα που έχουμε απέναντι σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν και απέναντι σε όλους αυτούς που μας θέλουν να είμαστε με σκυμμένο το κεφάλι.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

(Ακολουθεί το ψήφισμα με την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου)

 

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν

Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου

Ιωάννινα 31 Μαρτίου 2019

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου, καταθέτει ως ψήφισμα για την Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου μας, τις θέσεις και τις προτάσεις της για την οργάνωση του αγώνα και τη δράση που θα πρέπει να αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Οι προτάσεις μας αποτελούν την κατάλληλη απάντηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης τουΣΥ.ΡΙΖ.Α., που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε βάρος μας, όπως και σε βάρος όλων των εργαζομένων και του λαού της χώρας. Προωθεί με μεγαλύτερη ένταση την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει, προκειμένου να ισχυροποιηθούν και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων.

Προτείνουμε έναρξη κινητοποιήσεων και συνέχισή τους μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Πραγματοποίηση άμεσα παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πυροσβέστες και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Π.Σ. και του συστήματος πυρασφάλειας.

Για την καλύτερη οργάνωση με σκοπό τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν περιοδείες από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί έγκαιρα με ανακοίνωση), σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειάς μας. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το σύνολο των εξελίξεων που είναι σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, όπως και όλων των εργαζομένων και του λαού και να τονίσουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των πυροσβεστών για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να κατανοηθεί από όλους η αναγκαιότητα για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – διεκδικήσεων στην περιφέρειά μας, με τη συμμετοχή των περισσότερων συναδέλφων μελών της Ένωσης και την απαιτούμενη προετοιμασία.

Να απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας σε σωματεία και συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, γιατί τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας τους αφορούν άμεσα αφού στοχεύουν στην αναβάθμιση της πυρασφάλειας και την ενίσχυση των υπηρεσιών μας προς όφελος της προστασίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου. Να γίνει υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος η επαρκής αναβάθμιση της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας της χώρας.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που διεκδικούμε :

  • Δημιουργία ασφαλούς δικτύου πρόληψης και πυροπροστασίας στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας και του φυσικού μας πλούτου. Κατάργηση των αντιδασικών νόμων και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα δάση.

  • Πλήρη κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την αναβάθμιση της πυρασφάλειας, με την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεση αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του Π.Σ., σε πρώτη φάση, στα επίπεδα του 2009 (500 εκατομμύρια ευρώ περίπου).

  • Μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών συναδέλφων μας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όσοι συνάδελφοι δεν πληρούν βασικά κριτήρια πρόσληψης στο Π.Σ. (όπως το απολυτήριο λυκείου ή την απαιτούμενη προϋπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από το Π.Σ.), να ενταχθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι στη Δασική Υπηρεσία και σε υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις του Π.Σ. και να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες μας.

  • Εφαρμογή των θεσμοθετημένων, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Θεσμοθέτηση του Π.Δ. για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα. Ιατρικοί έλεγχοι για όλο το προσωπικό. Παρουσίαασθενοφόρου με ειδικευμένο προσωπικό στα συμβάντα. Εξασφάλιση κατάλληλων εγκαταστάσεων για ξεκούραση όταν συνδράμουμε σε πυρκαγιές, διασώσεις κ.α. μακριά από την έδρα μας. Χορήγησηπλήρους και επαρκούς διοικητικής μέριμνας.

  • Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα.

  • Κατάργηση των επιφυλακών που γίνονται χωρίς να υπάρχουν συμβάντα σε εξέλιξη, καθώς και αυτών που γίνονται για καλύψουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες του Π.Σ. (στάδια, προληπτικές επιφυλακές, κάλυψη και στελέχωση προσωπικού σε Π.Υ. και Π.Κ. λόγω των μεγάλων ελλείψεων, όταν υπάρχουν συμβάντα).

  • Κατάργηση του νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Πλήρηεφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., επαναφορά των οικονομικών απωλειών στα επίπεδα του 2009, με ενσωμάτωση επιδομάτων στον βασικό μισθό.

  • Καταβολή αποζημιώσεων για την υπερωριακή εργασία, για τα νυχτερινά, τα εξαιρέσιμα, τις αργίες, τα οφειλόμενα ρεπό και τα εκτός έδρας, όπως χορηγούνται σε όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Πληρωμή των οφειλόμενων οδοιπορικών εξόδων στους δικαιούχους συναδέλφους, σύμφωνα με ότι προβλέπει η νομοθεσία.

  • Σύσταση νέου αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων που δεν θα ξεσπιτώνει τους πυροσβέστες και ως προϋπόθεση θα έχει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών οργανικών θέσεων των κατά τόπους υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Κατάργηση των Π.Δ. 93/2014 και 13/2017 που ξεσπιτώνουν τους πυροσβέστες με μεταθέσεις και μετακινήσεις, διαλύουν τον προσωπικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό και παράλληλα αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των περιοχών που υπηρετούσαν πριν να ξεσπιτωθούν.

Να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους, όλοι οι συνάδελφοι που ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις και μετακινήσεις και μέχρι να γίνει αυτό, να τους παρέχεται δωρεάν διαμονή σε κατάλληλες κατοικίες, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη της υπηρεσίας και του κράτους.

Όχι στις προτάσεις του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), όπου και εκεί για ξεσπίτωμα συναδέλφων γίνεται λόγος. Αποκατάσταση όλων των συναδέλφων που υπέστησαν αδικίες, από τις διαχρονικές παράνομες αποφάσεις και τις στρεβλώσεις στο καθεστώς των Μεταθέσεων.

Όχι στις μετακινήσεις – ξεσπίτωμα των πυροσβεστών σε μόνιμες δομές στην Αθήνα, που προωθεί η κυβέρνηση για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι μετακινήσεις αυτές εκτός από τα καινούργια σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσουν σε αρκετούς συναδέλφους μας, θα αποδυναμώσουν κι άλλο την ήδη μειωμένη δύναμη αρκετών περιφερειών της χώρας και θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την πυρασφάλεια στις περιοχές τους.

  • Χορήγηση των γονικών αδειών και διευκολύνσεων στο σύνολο των υπαλλήλων του Π.Σ. με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

  • Αναβάθμιση της λειτουργίας και της εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των κλιμακίων. Καμία κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας πυροσβεστικής υπηρεσίας ή πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιφέρειά μας και σε όλη τη χώρα. Ίδρυση νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών όπου απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, η εξέλιξη της επιστημονικής – τεχνολογικής ανάπτυξης των υποδομών και η προστασία του φυσικού μας πλούτου.

  • Άμεσες τοποθετήσεις αξιωματικών σε όλα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Ηπείρου προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντα των προϊσταμένων, για να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση του προσωπικού και η λειτουργία των Κλιμακίων.

  • Ανανέωση των πυροσβεστικών οχημάτων με άμεση απόσυρση όλων των πεπαλαιωμένων. Αποκατάσταση των βλαβών και αντικατάσταση όλων των φθαρμένων και μη προβλεπόμενων ελαστικών των οχημάτων. Ετήσιος τεχνικός έλεγχος όλων των οχημάτων της υπηρεσίας, από τα κρατικά Κ.Τ.Ε.Ο.

  • Προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και σύγχρονων μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουμε.

  • Μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών υπηρεσιών που στεγάζονται σε ακατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας. Ένταξη των έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή σε αντίστοιχα προγράμματα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετεγκατάσταση του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων σε κτηριακές εγκαταστάσεις με τις κατάλληλες υποδομές και προδιαγραφές, για τη σωστή, προβλεπόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των φθορών και των διαβρώσεων που έχει υποστεί το κτήριο που στεγάζεται η Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων, καθώς και το Πεζοπόρο Τμήμα της Ηπείρου την αντιπυρική περίοδο.

Έναρξη εργασιών για την συντήρηση των πεπαλαιωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων του Π.Κ. Δελβινακίου. Εύρεση κατάλληλου χώρου για τη μελλοντική μετεγκατάσταση του, που θα εξασφαλίζει την επιχειρησιακή του επάρκεια, καθώς και την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των συναδέλφων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Επισκευή και επέκταση των χώρων στέγασης των υπηρεσιακών οχημάτων των πυροσβεστικών κλιμακίων.

  • Επαρκή καθαριότητα στους χώρους εργασίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις.

  • Κατάργηση του νόμου 4249/14 για την αναδιοργάνωση του Π.Σ., που επιβάλλει στον εργασιακό μας χώρο αρκετές διατάξεις που είχαν προαποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αφορμή την κρίση εφαρμόζονται μέσω των μνημονίων και αναμένεται να επεκταθούν περισσότερο (διεύρυνση ελαστικών υπηρεσιακών σχέσεων και εποχικότητας, σωρηδόν μεταθέσεις – μετακινήσεις, αξιολόγηση του προσωπικού, συγχώνευση – κατάργηση υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση δομών του Π.Σ. κ.α.).

  • Κατάργηση του άρθρου 78 του νόμου 4368/2016 που επιβαρύνει τους πυροσβέστες με νέες αρμοδιότητες (καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας), λόγω έλλειψης προσωπικού στον τομέα της Υγείας. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής θα είναι η μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, η νέα αποδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος και η μεγαλύτερη υποβάθμιση των ήδη ανεπαρκών παροχών και των Κέντρων Υγείας και του Π.Σ., προς τον ελληνικό λαό.

  • Όχι στην υποκατάσταση πυροσβεστικών υπηρεσιών από τον εθελοντισμό, που αξιοποιείται ως όχημα για να συρρικνώνεται το προσωπικό και οι υποδομές του Πυροσβεστικού Σώματος και για να καταργούνται δικαιώματά μας. Άμεση κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 4029/2011 που προβλέπουν την ίδρυση εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών με ευθύνη των δήμων, για να περάσει σταδιακά η υποχρέωση του κράτους για παροχή οργανωμένης πυρασφάλειας σε ανταποδοτική βάση σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων.

  • Κατάργηση της στρατικοποίησης του Π.Σ. με δομή πολιτικού σχεδιασμού στην βάση του κοινωνικής του αποστολής.

  • Κατάργηση του αντιδραστικού και αναχρονιστικού εσωτερικού κανονισμού υπηρεσίας ( Κ.Ε.Υ.Π.Σ. ) και εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα με τις απαραίτητες φιλεργατικές ρυθμίσεις.

Προτείνουμε την οργανωμένη και μαζική συμμετοχή του σωματείου μας, σε όλες τις διαδηλώσεις του αγωνιζόμενου λαού, που θα θέτουν ως βασικό διεκδικητικό πλαίσιο πάλης:

  • Την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Όχι μόνο την εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., που αφορούν ένα μέρος των μεγάλων μειώσεων που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και την αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια για όλους, με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Την επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης. Την κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τη μετατροπή των ασφαλιστικών μας ταμείων, σε επαγγελματικά, με στόχο να οδηγήσουν απευθείας τα χρήματά μας στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών εταιριών και των τραπεζών. Η επαγγελματική ασφάλιση που προωθούν και τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, θα μας κάνει πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρήσεων υγείας. Θα παραδώσει τα αποθεματικά των ταμείων μας, τα δικά μας χρήματα και κρατήσεις, για να τα κάνουν επενδύσεις τα κοράκια των μεγάλων επιχειρήσεων.

  • Τη δημιουργία Ενιαίου, Καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου, Δωρεάν, Υποχρεωτικού, σύγχρονου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

  • Την επέκταση του θεσμού βαρέων, ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και την κατάργηση όλου του αντεργατικού και αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου. Διεκδικούμε και απαιτούμε ως βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας, τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και την παράλληλη κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαιτούμε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας την πραγματοποίηση πανελλαδικών κινητοποιήσεων στη Βουλή, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όπου αλλού χρειαστεί, με το παραπάνω πλαίσιο. Την κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία μας και για τη συνεχή υποβάθμιση του δικτύου πυρασφάλειας της χώρας. Ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας. Συμμετοχή στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Επίσης, απαιτούμε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας να πάρει πίσω τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις, την επαγγελματική ασφάλιση κ.λπ. που είναι παραπλήσιες με τα μέτρα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και καταργούν τα δικαιώματα των πυροσβεστών.

Αντιστεκόμαστε μαζί με το λαό, ενάντια στους ανταγωνιστικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της πατρίδας μας στα πολεμικά σχέδια των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, που εντείνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της ντόπιας αστικής τάξης και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας με το ενδεχόμενο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή. Παλεύουμε για την ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών και την προάσπιση των κατοχυρωμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κρατούνται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, εξαιτίας των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτούμε την προστασία τους από το κράτος, ενάντια στη δράση των εγκληματικών ομάδων και των δυνάμεων που καλλιεργούν την ξενοφοβία, το μίσος και τον ρατσισμό.

Απομονώνουμε το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που δημαγωγεί για τα προβλήματα μας, ενώ στο πρόγραμμά της υποστηρίζει την κατάργηση του συνδικαλισμού και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Θέλει τα Σώματα Ασφαλείας να εντείνουν ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό και την καταστολή, προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για το δίκιο τους. Επιδιώκει την εμπλοκή της χώρας μας σε επεμβάσεις και πολεμικές συρράξεις σε βάρος άλλων λαών, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών που στηρίζει.

Καταδικάζουμε τις άθλιες τακτικές της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. που μέσα από διαδικασίες συνεδρίων με την συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων και ανθρώπων της εργοδοσίας, στόχο έχουν τον αγωνιστικό και διεκδικητικό αφοπλισμό της εργατικής τάξης και την παράδοση της ανεφ όρων στα εργοδοτικά συμφέροντα.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ μόνιμοι, Π.Π.Υ., εποχικοί πυροσβέστες, μαζί με τους εργαζομένους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ανέργους και τη νεολαία, οργανώνουμε τον αγώνα μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές που στοχεύουν να καταργήσουν όσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. αποτελεί τη βασικότερη υποχρέωση του Σωματείου, απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί. Ο προσανατολισμός που πρέπει να έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών, όπως είναι και η Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου, είναι ο συνεχής αγώνας με τη ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας και για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας. Αγώνας ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Καλούμε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τις προτάσεις μας για αγωνιστικές δράσεις.

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis