Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα λειτουργούν και σαν κάμερες ασφαλείας (ή παρακολούθησης...)

NEXT LEVEL BIG BROTHER
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα λειτουργούν και σαν κάμερες ασφαλείας (ή παρακολούθησης...)

Ο CEO της Intel δηλώνει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούν να αξιοποιηθούν και ως κάμερες ασφαλείας. Οι οποίες με αυτό τον τρόπο θα πολλαπλασιαστούν.

Οι κάμερες ασφαλείας θα πολλαπλασιαστούν με την εμφάνιση και καθιέρωση των αυτόνομων οχημάτων. Διότι αυτά θα μπορούν να λειτουργούν ως κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με τον CEO της Intel, Brian Krzanich.
 
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα φέρουν κάμερες και ραντάρ που θα μπορεί να αναγνωρίζει πινακίδες κυκλοφορίας, πινακίδες δρόμων, άλλα οχήματα κ.λπ. Θα καταγράφουν διαρκώς την κίνηση στο περιβάλλον γύρω τους. Είναι πράγματα απαραίτητα για την κίνησή τους. Το υλικό αυτό θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τις Αρχές σε περίπτωση ενός Amber Alert.
 
Ακούγεται θετικό για την ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Διότι ξαφνικά οι κάμερες ασφαλείας θα βρίσκονται παντού και θα καταγράφουν κάθε μας κίνηση, χωρίς μάλιστα σχετική προειδοποίηση. Ο Krzanich αναγνωρίζει τα οφέλη αλλά θεωρεί επίσης ότι θα πρέπει να μπουν όρια.
 
Σχετικά με την κυκλοφορία πάντως, ο CEO της Intel, η οποία συνεργάζεται στενά με την BMW για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, θεωρεί ότι μόλις αυτά καθιερωθούν θα αυξηθεί η παραγωγικότητα κατακόρυφα καθώς θα κερδίσουμε… χρόνο. «Ακόμη και το 25% των οχημάτων στους δρόμους να είναι αυτόνομα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα περιοριστεί δραστικά» είναι πεπεισμένος ο Brian Krzanich.
 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr