Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 24/01/2015

 

Όταν μιλάμε για ειδικά εφέ, αμέσως το μυαλό μας πάει στις εντυπωσιακές υπερπαραγωγές του Hollywood. Στις ταινίες όπου ξοδεύονται πολλά εκατομμύρια προκειμένου μια ομάδα ανθρώπων να καθίσει μπροστά τους υπολογιστές και να φτιάξει όλα αυτά τα εφέ που θα μας αφήσουν άφωνους. Ωστόσο υπήρχε μια εποχή, όπου η μαγεία της ταινίας δεν οφειλόταν στην τεχνολογία, αλλά στους ανθρώπους.

Και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για αυτό από την αρχική τριλογία του «Star Wars» - όταν ένας ολόκληρος κόσμος φτιάχτηκε στο χέρι.

Στο «Episode VI: The Return of the Jedi» το υπόστεγο είναι κάτι που σε εντυπωσιάζει. Και όταν είδα αυτές τις φωτογραφίες, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλα αυτά τα σκηνικά ήταν ουσιαστικά ζωγραφική πάνω σε γυαλί, μια τεχνική γνωστή και ως «matte painting».

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις πολλές τοποθεσίες που έφτιαξαν οι ζωγράφοι Chris Evans και Michael Pangrazio για την τριλογία του «Star Wars». Δείτε στις φωτογραφίες πως μια ομάδα καλλιτεχνών κατάφερε να «γεννήσει» διάφορους κόσμους, χάρη στο ταλέντο της.

O Chris Evans σχεδιάζει το υπόστεγο και τους Stormtroopers

To δάσος των Ewoks

Ο Michael Pangrazio σχεδιάζει το παλάτι του Jabba

Ο Pangrazio σχεδιάζει ένα ακόμα υπόστεγο

Ο Chris Evans σχεδιάζει το υπόστεγο στο Άστρο του Θανάτου

ΠΗΓΗ: vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis