Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:15 | 11/03/2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνει μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ξεκίνησε ήδη η τηλεργασία σε μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, αναφέροντας πως «Η εργασία σε συνθήκες καραντίνας έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές ελληνικές εταιρείες».

Για τις άδειες ειδικού σκοπού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεσήμανε ότι θα έρχεται με πλήρεις αποδοχές το 1/3 των οποίων θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, είπε ότι θα χορηγείται μόνον στον έναν γονέα κι όχι και στους δύο ταυτόχρονα, πλην περιπτώσεων προσβεβλημένων από τον κοροναϊό ή ατόμων με αναπηρία. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για κάθε τέσσερις ημέρες άδειες, τρεις θα καταγράφονται ως ειδικού σκοπού και μία ως κανονική άδεια Εξάλλου, πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν κι ευέλικτες μορφές εργασίας είτε με διαφορετικό ωράριο είτε με εργασία εξ' αποστάσεως.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται:

Άδεια ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής για τον έναν εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.

  • Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα προσμετρώνται ως ειδικού σκοπού, 1 ως κανονική άδεια
  • Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος καλύπτει το 1/3 των αποδοχών
  • Στον δημόσιο τομέα το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών
  • Εάν πάρει την άδεια ο ένας γονέας δεν τη δικαιούται και ο άλλος γονιός ταυτόχρονα
  • Αν ο ένας γονιός δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού
  • Στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης μπορεί να προτείνει ευέλικτο ωράριο ή εργασία εξ αποστάσεως
  • Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπάρχει και στο δημόσιο

Ακόμη, αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση στα σύνορα, ενώ κλήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα με την τουρκική ακταιωρό στα ανοιχτά της Κω παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος. Για τις δηλώσεις του Ερντογάν, παρέπεμψε στους διεθνείς κανόνες και πρόσθεσε ότι δεν θα μπει «κανείς από το παράθυρο» παρά μόνο όσοι δικαιούνται εισόδου.

Για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας είπε ότι θα γίνουν μέχρι και 2.000 προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι μια παγκόσμια εφημερίδα (σ.σ.: Οι times της Νέας Υόρκης) με μεγάλη επιρροή. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης (σ.σ.: στον Πόρο Εβρου). Ολα είναι διαφανή και σύμφωνα με τους διεθνείς κι εγχώριους κανόνες τόνισε και διέψευσε για μία ακόμα φορά την ύπαρξη νεκρών μεταναστών (σ.σ.: τους αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα οι nytimes) κάνοντας λόγο για καλά οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα με fake news.

Πηγή: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis