Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 12/02/2018

Η δυσλειτουργία του συστήματος αποπαγοποίησης του αεροσκάφους είναι το επικρατέστερο -στην παρούσα φάση- σενάριο για τη συντριβή του ρωσικού Αντόνοφ σε περιοχή κοντά στη Μόσχα, κατά την οποια έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Οι ρωσικές αρχές, μέσα στη νέα αυτή αεροπορική τραγωδία, αναζητούν τα αίτια της ξαφνικής πτώσης του αεροσκάφους, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, ακόμη και εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας. Η αναφορά για μία μεγάλη έκρηξη που προηγήθηκε τις πτώσης, αφήνει ανοικτά όλα τα σενάρια, ωστόσο, όσο εμβαθύνει στα στοιχεία η έρευνα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες της τοποθέτησης βόμβας σε κάποιο μέρος του αεροσκάφους.

Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι υπεύθυνοι είναι η δυσλειτουργία του συστήματος αποπαγοποίησης του αερoσκάφους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μία αλληλουχία από βλάβες σε πολλά συστήματα και τελικά, τη συντριβή του Αντόνοφ.
[custom:google-ads]

Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά είχε βρεθεί από την Κυριακή σε καλή κατάσταση, όπως και το δεύτερο, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik. Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα είναι, όπως ανέφεραν μάρτυρες, να συνέβη έκρηξη ενώ ήταν στον αέρα που οδήγησε στη συντριβή. Μέχρι, πάντως, τη διαλεύκανση της υπόθεσης η Saratov Airlines ανακοίνωσε ότι «προσγειώνει» όλα τα Αντόνοφ του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη.

Άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο πιλότος είχε μιλήσει στον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και ότι ζήτησε άδεια να κάνει αναγκαστική προσγείωση, αλλά δεν πρόλαβε. Την ίδια ώρα, εξετάζεται κατά πόσο έπαιξαν ρόλο οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε χιονόπτωση.

Drone πετά πάνω από την περιοχή του δυστυχήματος και καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis