Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 23/08/2017

Συνεδρίασε σήμερα, 23-08-2017, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο, με γνώμονα την αξιολόγηση των τρεχόντων θεμάτων, τόσο της ημερήσιας διάταξης όσο και αυτών που λόγω των εξελίξεων χαρακτηρίζονται ως φλέγοντα και άμεσης προτεραιότητας.

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αναφέρθηκε στις προηγηθείσες αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας που πρέπει να τύχουν άμεσης υλοποίησης, καθότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και για τα οποία δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ολιγωρία.

Πρώτο θέμα συζήτησης, ήταν αυτό της Ένστολης Πανελλαδικής Κινητοποίησης της Ομοσπονδίας μας, με τη συμμετοχή και των άλλων Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, ως είθισται, ενόψει των εγκαινίων της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο Πρωθυπουργός της Χώρας εξαγγέλλει τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που προτίθεται να εφαρμόσει, αφορούν κυρίως οικονομικά ζητήματα και αγγίζουν όλους τους εργαζομένους, πολύ δε περισσότερο τον Κλάδο των Ενστόλων που δοκιμάζεται συνεχώς. Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας, τόνισε ότι το συνδικαλιστικό μας Κίνημα πάντα έδινε βροντερό «παρών» σε αυτή την εκδήλωση και έτσι θα συνεχίσει να πράττει. Αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Ε.Γ. να υλοποιηθεί κανονικά η κινητοποίηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων που θα ληφθούν από την επικείμενη σύσκεψη των Ομοσπονδιών, με αιτήματα μισθολογικού, θεσμικού, εργασιακού και εν γένει οικονομικού ενδιαφέροντος. Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το σώμα του Δ.Σ. η προαναφερόμενη εισήγηση του Προέδρου, ενώ ο τελευταίος ζήτησε από όλους συστράτευση για την άρτια οργανωτική λειτουργία και μαζική συμμετοχή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τις καταστατικές αλλαγές που έγιναν σύμφωνα με τις αποφάσεις του 26ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου, έτους 2016, οι οποίες πλέον επίσημα έχουν θεσμικό χαρακτήρα με την εγγραφή και δημοσίευσή τους στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 17-04-2017 και 19-06-2017 αντίστοιχα. Επίσης, ανέπτυξε, τόσο τις διατάξεις που ορίζει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982, όσο και το άρθρο 42 του καταστατικού της Ομοσπονδίας, που αναφέρουν ότι, σε ανάλογες περιπτώσεις, θα πρέπει να διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη όλων των οργάνων, σε διάστημα όχι μικρότερο των τεσσάρων (4) μηνών και όχι μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών, διαδικασία που εκ προοιμίου γνωρίζαμε και πρέπει να λάβει χώρα πριν την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης θητείας της ενεστώσας διοίκησης. Παράλληλα, τόνισε ότι το μεθεπόμενο συνέδριο, αλλά και εφεξής, θα πρέπει, σύμφωνα με τις νέες καταστατικές διατάξεις, να διεξάγεται κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους, συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ του επόμενου και μεθεπόμενου συνεδρίου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι εξαιτίας των αρχαιρεσιών θα κάμψουμε τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε, ότι το συνδικαλιστικό μας Κίνημα, πέραν των προσωπικών προσδοκιών, θα πρέπει να βγει μέσα από αυτή τη δημοκρατική διαδικασία περισσότερο δυνατό και ενωμένο, προκειμένου να συνεχίσει το πολύτιμο έργο που προσφέρει, τόσο στους συναδέλφους που στηρίζουν και βρίσκονται πάντα δίπλα του, όσο και στις οικογένειές τους.

Έπειτα, ο Πρόεδρος, πρότεινε, σύμφωνα και με την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά και την εισήγηση της συσταθείσας ειδικής επιτροπής συνεδρίου, να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες αυτές στο επικείμενο 27ο Συνέδριο, το οποίο, καλό είναι, να πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα και ειδικότερα στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52), βάσει των προσφορών και της διαθεσιμότητας των ξενοδοχείων. Η απόφαση παρά τις αρχικές επιφυλάξεις κάποιων μελών έγινε και αυτή ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα του Δ.Σ.

Εν συνεχεία, τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που είχαν υποβληθεί από μέλη του Δ.Σ. και αφορούσαν την αποζημίωση των Δοκίμων Αστυνομικών, την καταβολή των εξόδων στα Πρωτοβάθμια Σωματεία για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των Ομοσπονδιών και τη σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου πριν την 82η Δ.Ε.Θ. ή και πριν την διεξαγωγή του 27ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου.

Ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών, κ. Βασίλης ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ανέλυσε διεξοδικά το θέμα των Δοκίμων Αστυνομικών, κάνοντας ιστορική αναδρομή των δράσεων και πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας μας για το μείζον αυτό θέμα που αφορά όλους μας. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις ενδελεχείς συζητήσεις που έλαβαν χώρα σε όλα τα προηγούμενα Δ.Σ., στις αποφάσεις που ελήφθησαν από αυτά, στις συναντήσεις του Προεδρείου με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος και στις μέχρι τώρα εξελίξεις (καταβολή έναντι από την παγία προκαταβολή κ.λπ.), οι οποίες, παρότι υπάρχουν, δεν ικανοποιούν πλήρως το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα. Επίσης, αναφέρθηκε στον από εδώ και πέρα σχεδιασμό αντιμετώπισης του ζητήματος, μέχρι και την οριστική επίλυσή του. Παράλληλα, ανέπτυξε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με την αναβάθμιση των Σχολών, την πρόσφατη προσπάθεια του Προεδρείου για την ακαδημαϊκή αντιστοίχιση αυτών με τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αλλά και τα λάθη του παρελθόντος, όπου στο βωμό των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα φτηνά εργατικά χέρια των Δόκιμων Αστυνομικών, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απεμπολώντας την εκπαίδευση και την ουσία της πρακτικής τους άσκησης.

Αναφορικά με το θέμα της καταβολής των εξόδων στα Πρωτοβάθμια Σωματεία για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των Ομοσπονδιών, αυτό αναλύθηκε επίσης διεξοδικά, τόσο από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών όσο και από τον Ταμία της Ομοσπονδίας, κ. Γιώργο ΚΟΥΛΙΑΚΗ, ταυτιζόμενοι άπαντες, πως το πλαίσιο αυτών, όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η Ομοσπονδία μας, παραμένει μετέωρο. Επίσης, το σώμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εκδοθεί σχετική απόφαση, κοινωνοί της οποίας πρέπει να γίνουν όλα τα Σωματεία, που θα λαμβάνει υπόψη της πραγματικά - αντικειμενικά δεδομένα και θα συνεκτιμά τον εγκριθέντα κάθε φορά προϋπολογισμό, στο πλαίσιο πάντοτε της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών στοιχείων της Ομοσπονδίας και της ανταποδοτικότητας, για τα οποία ουδείς έχει να προσάψει το παραμικρό προς την παρούσα διοίκηση. Ο χρόνος και ο τόπος της σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου, λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος και των δραστηριοτήτων που θα αναπτύξει η Ομοσπονδία μας μέσα στο μήνα Σεπτέμβρη, μεταφέρεται μετά το 27ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο.

Κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ανέφερε τις προγραμματισμένες επαφές που θα υπάρξουν με την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος, αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα και τη συνέχιση των επαφών με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ευχαριστώντας εκ βάθους καρδίας όλους όσους συνετέλεσαν στην διοίκηση της Ομοσπονδίας και όχι μόνο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που μπορεί να λήγει σχετικά πρόωρα, πλην όμως υπάρχει σε όλες τις πτυχές της ζωής συνέχεια, ευχόμενος ό,τι καλύτερο για αυτή τη συνέχεια αλλά και την προεκλογική περίοδο, που πρέπει να είναι μέσα σε πλαίσια συνδικαλιστικής ευπρέπειας και αλληλοσεβασμού. Παράλληλα ευχήθηκε σε όλους και σε όλες καλή επιτυχία, δίχως το μεσοδιάστημα αυτό να απεμπολούμε και τις συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis